Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 26/01/2016

Η δράση των τρομοκρατών δεν εξαντλήθηκε στο πολλαπλό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου, στο Παρίσι. Οι ευρωπαϊκές αρχές, πολύ δε περισσότερο οι γερμανικές, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, στην προσπάθεια να εντοπίσουν κάθε ύποπτη κίνηση. Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία στην Κολωνία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εξεύρεση ενός άνδρα, ο οποίος προμηθεύτηκε με εκρηκτικά, που χρησιμεύουν για την κατασκευή βομβών.

Η αστυνομία της Κολωνίας δημοσιοποίησε το θέμα, ζητώντας από τους πολίτες να καταθέσουν κάθε πληροφορία που ενδέχεται να γνωρίζουν και θα φανεί χρήσιμη στις αρχές για τον εντοπισμό του άνδρα. Η ηλικία του εκτιμάται μεταξύ 45 και 50 ετών και αγόρασε τα χημικά από μία οικογενειακή επιχείρηση, στην κοντινή πόλη Πουλχάιμ, την Παρασκευή (22/1).

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία επιχειρεί να μην σπείρει τον πανικό, καθώς τα συγκεκριμένα χημικά χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή καθαριστικών. Σύμφωνα με έναν μάρτυρα, ο άνθρωπος που προμηθεύτηκε τα χημικά μιλούσε άπταιστα γερμανικά.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι φόβοι της αστυνομίας αφορούν το ετήσιο καρναβάλι που ξεκινά στην πόλη την επόμενη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες ανθρώπους απ' όλη τη Γερμανία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis