Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του επικεφαλής του Σώματος των Υπαξιωματικών του Αμερικανικού Στρατού Αρχιλοχία Διοικήσεως Daniel Dailey, που φέρει το βαθμό “Chief Sergeant Major of the U.S.Army”.
Το κορυφαίο στέλεχος του Αμερικανού Στρατού επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, όπου έγινε δεκτός από τον Έλληνα Ανθυπασπιστή Διοικήσεως του ΓΕΣ και ακολούθως εθιμοτυπικώς από τον αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, και ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δράσεις του Στρατού Ξηράς, με έμφαση στη λειτουργία και την προσφορά του Σώματος των Ελλήνων Υπαξιωματικών. Ακολούθως στο αμφιθέατρο του ΓΕΣ πραγματοποίησε ομιλία για το καθεστώς που ισχύει και την παρουσία των υπαξιωματικών στον Αμερικανικό Στρατό.
[custom:google-ads]
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, επισκέφτηκε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής, όπου μίλησε στους Ευέλπιδες και στα στελέχη της Σχολής για το ρόλο των υπαξιωματικών στον Αμερικανικό Στρατό, αλλά και για τις σχέσεις αυτών με τους αξιωματικούς τους.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, όπου πραγματοποίησε ομιλία προς τους σπουδαστές της Σχολής, όπου τους ανέλυσε το ρόλο και τα καθήκοντα των υπαξιωματικών στον Αμερικανικό Στρατό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φεύγοντας ο επικεφαλής των υπαξιωματικών του Αμερικανικού Στρατού εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το επίπεδο εκπαιδεύσεως στη ΣΜΥ, και τόνισε ότι σύντομα θα στείλει κάποιον βοηθό του για να καταγράψει το σύστημα εκπαιδεύσεως που εφαρμόζεται στη Σχολή ώστε να μεταφέρει κάποια μέρη προφανώς από αυτό, και στη δική τους σχολή επιμορφώσεως υπαξιωματικών. Εκτιμάται πως έχει ενημερωθεί ότι οι Έλληνες υπαξιωματικοί μπαίνουν στη Σχολή μέσω πανελληνίων εξετάσεων, πετυχαίνοντας υψηλότατες βαθμολογίες που θα μπορούσαν να τους έχουν φέρει επιτυχόντες σε σχολές του Πολυτεχνείου και ότι η φοίτηση σε αυτήν είναι πλέον τριετής, ενώ αντίθετα στον αμερικανικό στρατό πολλοί από τους νεοσύλλεκτους, κυρίως ισπανόφωνοι, δεν γνωρίζουν την αγγλική και τους κάνουν αγγλικά καθηγητές Αγγλικής Φιλολογίας στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως! Αργότερα όμως καλύπτουν αυτό το «μειονέκτημα» με πολύτιμη πολεμική εμπειρία και πείρα διοικήσεως επί του πεδίου, στοιχεία που επίσης είναι πολύτιμα για ένα επαγγελματικό στέλεχος.
Προφανώς για τους Αμερικανούς το ζήτημα της Ακαδημαϊκής εκπαιδεύσεως των στελεχών τους αποτελεί την «Αχίλλειο πτέρνα» τους και γι’ αυτό τους ενδιαφέρει τόσο.
Πηγή: staratalogia.blogspot.gr
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άσκηση ΤΑΛΩΣ 2017 στη Ν. Σαντα Κιλκίς - ΒΙΝΤΕΟ