Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:41 | 26/02/2016

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος στην Τουρκιά βρίσκει τον μπελά του επειδή προσέβαλε τον Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή την φορά ενα 13χρονο αγόρι ανακρίθηκε απο την Τουρκική αστυνομία γιατί προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο  Ταγίπ Ερντογάν. Ο έφηβος συνελήφθη  με την κατηγορία της «προσβολής» του πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Facebook. Ο  Λογαριασμός του αγοριού στο Facebook ήταν υπό παρακολούθηση απο την αστυνομία για το χρονικό διάστημα των εννέα μηνών.

Το σπίτι του αγοριού δέχτηκε επίθεση από ομάδες της αντιτρομοκρατικής την Τρίτη μετά από την μαρτυρία ενός μυστικού πράκτορα , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το αγόρι, είχε προσβάλει τον Ταγίπ Ερντογάν σε ένα σχόλιο που φαίνεται να είχε αναρτηθεί κάτω από ένα βίντεο στο Facebook.

«Έχω ένα λογαριασμό στο Facebook που ονομάζεται A.Ş. Θα χρησιμοποιούσα το όνομα Y.S. για λίγο, αλλά στη συνέχεια άρχισα να χρησιμοποιώ το όνομά μου, «  είπε ο έφηβος στον  εισαγγελέα. «Δεν έστειλα ποτέ δημοσίευση με την συντομογραφία ‘o. ç [Τουρκική συντομογραφία για το γιος π**νας]  Ερντογάν.» 

Ο έφηβος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και, μετά την ανάκριση από την αστυνομία, ελευθερώθηκε λόγω του νεαρού της ηλικίας.

Η Προσβολή στον πρόεδρο θεωρείται έγκλημα στην Τουρκία, και η τιμωρία μπορεί να είναι αυστηρή – έως και τέσσερα χρόνια  φυλακή.

Ένας αριθμός δημοσιογράφων, του bloggers, ακαδημαϊκοί, και απλοί άνθρωποι στην Τουρκία έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες και έλαβαν ποινές φυλάκισης για δήθεν προσβολή του Ερντογάν. Σε μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις, δύο αγόρια – ηλικίας 12 και 13 – είναι στην φυλακή για τέσσερα χρόνια  για την αντιγραφή αφισών του Τούρκου ηγέτη, τον Οκτώβριο του 2015.

Πρώην Τούρκος αστέρας του ποδοσφαίρου ο Hakan Sukur κινδυνεύει να φυλακιστεί για εξύβριση του τουρκικού πρόεδρο στο Twitter. Παρά το γεγονός ότι ο διεθνής παίκτης είπε ότι δεν είχε την πρόθεση να στοχεύσει τον πρόεδρο, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι τα tweets του ήταν «σαφώς σχετίζομενα» με τον Τούρκο ηγέτη.

Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατέθεσε $ 66.000 μήνυση εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου γιατί τον αποκάλεσε  «εικονικό δικτάτορα.» Η αγωγή απορρίφθηκε.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ένα τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε μια δασκάλα σε ένα χρόνο φυλακή γιατί έκανε αγενή χειρονομία στον Ερντογάν σε πολιτική εκστρατεία το 2014, όταν ήταν ακόμα πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο πρώην Τούρκος βουλευτής και πρώην μέλος του AK κόμματος του Ερντογάν Feyzi Isbasaran καταδικάστηκε σε τρία χρόνια  φυλακή για τη χρήση χυδαίας γλώσσας σε tweets εναντίον του αρχηγού του κράτους.

http://patratora.gr/

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis