Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:45 | 09/04/2018

Ξέρεις όλα τα τραγούδια από το Grease απ’ έξω; Η τηλεόραση βάζει για εκατοστή φορά το When Harry Met Sally… και εσύ βλέπεις την ίδια ταινία ξανά και ξανά; Υπάρχει λόγος κι είναι υπέροχος!

Λοιπόν, ο λόγος και η εξήγηση που θα σου δώσουμε είναι πολύ απλός. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου στο Σικάγο, η Cristina Antonia Russell και η Sidney Levy απέδειξαν ότι βλέπουμε την ίδια ταινία ξανά και ξανά επειδή απλά μας αρέσει. Τόσο απλά.

Σύμφωνα μάλιστα με τις δύο ψυχολόγους, κάθε φορά που βλέπουμε κάτι που μας αρέσει, μας αρέσει ακόμα περισσότερο. Όταν βλέπεις ξανά την ίδια ταινία, καλείσαι να ανακαλύψεις νέες λεπτομέρειες σε μια σκηνή ή ένα άτομο που δεν είχες προσέξει τις προηγούμενες δέκα φορές.

Το να βλέπουμε την ίδια ταινία, μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, όπως όταν είμαστε κοντά σε ανθρώπους που αγαπάμε.

Η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια, όταν βλέπαμε και ξανά βλέπαμε τα ίδια κινούμενα σχέδια μέχρι να μάθουμε απ’ έξω όλες τις σκηνές. Αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε άνετα και να απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο αυτό που βλέπαμε.

Όταν μεγαλώνουμε, ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπουμε ακόμη παλιές ταινίες από τα εφηβικά μας χρόνια είναι επειδή μας επιστρέφουν πίσω τις καλές αναμνήσεις. Ζούμε ξανά τη στιγμή που πρωτοείδαμε την ταινία και τα συναισθήματα που μας προκάλεσε τότε.

Τέλος, η έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο αναφέρει ότι το να βλέπουμε για δεύτερη φορά μια αγαπημένη ταινία μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε και δυσάρεστες στιγμές της ζωής μας, όπως έναν χωρισμό, έναν θάνατο ή το τέλος μιας συγκεκριμένης περιόδου.

ipop.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis