Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:33 | 07/06/2015

Σε αδυναμία πληρωμής των επικουρικών συντάξεων των ασφαλισμένων κινδυνεύει να περιέλθει το ΤΕΑΠΑΣΑ, εξαιτίας της μη καταβολής από το Κράτος της εργοδοτικής εισφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αυτό το μήνα στο ταμείο δεν εισέρρευσαν οι εισφορές του δημοσίου που του αναλογεί για

κάθε έναν εργαζόμενο σε Αστυνομία και Πυροσβεστική ξεχωριστά, αλλά αντιθέτως, τα χρήματα αυτά παρακρατήθηκαν χωρίς καμία εξήγηση ή αιοτιολογία.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, σε κάθε εργαζόμενο οι κρατήσεις υπέρ ΤΕΑΠΑΣΑ εάν είναι κατά μέσο όρο 100 ευρώ, στος Κράτος αντιστοιχεί εργοδοτική εισφορά ίση με 30 ευρώ. Με μια πρόχειρη αναγωγή, ενώ στο ταμείο μπήκαν τα περίπου 5.500.000 ευρώ που παρακρατήθηκαν από τις μισθοδοσίες, όμως δεν δόθηκε το περίπου 1.650.000 ευρώ από το Κράτος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που κάνει την σχετική διαχείριση.

Εάν δε, δεν μπουν τα χρήματα αυτά και τον επόμενο μήνα, τότε το ΤΕΑΠΑΣΑ δεν θα είναι όπως λέγεται σε θέση να πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις και θ” αναγκαστεί να προχωρήσει σε σπάσιμο ομολόγων για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Οι λόγοι φανταζόμαστε που δεν έγινε η πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών του Κράτους, είναι παραπάνω από εμφανείς.

από bloko.gr

skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis