Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 03/10/2020

Αν και τα sub-compact έχουν κερδίσει μεγάλο μέρος της αγοράς τα τελευταία χρόνια, πολλοί φανατικοί του σκοπευτηρίου επιμένουν σε πιστόλια μεσαίου μεγέθους όπως το Glock 19. Γιατί όμως;

1. Ένα μεγαλύτερο, βαρύτερο πλαίσιο προσφέρει καλύτερο έλεγχο

Σε ένα άσχημο σενάριο, αυτό που προέχει είναι η επίτευξη γρήγορων βολών ακριβείας στο στόχο.  Ένα όπλο μεσαίου μεγέθους χάρη στο μεγαλύτερο πλαίσιο και λαβή επιτρέπει πιο άμεση επαφή με το όπλο. Όσο περισσότερο επαφή υπάρχει με το όπλο, τόσο περισσότερο έλεγχο έχει ο σκοπευτής, βελτιώνοντας έτσι την ακρίβεια και εξασφαλίζοντας ταχύτερες συνεχόμενες βολές. Τα όπλα μεσαίου μεγέθους έχουν, επίσης, μεγαλύτερο βάρος το οποίο μεταφράζεται σε μικρότερη ανάκρουση στις βολές.

2. Τα μεγαλύτερα όπλα προσφέρουν καλύτερη απόκρυψη

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο ότι τα μεγαλύτερα όπλα προσφέρουν ευκολότερη απόκρυψη. Στην πραγματικότητα, ένας μακρύτερο πλαίσιο βοηθάει σημαντικά στην απόκρυψη. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το όπλο φέρεται εσωτερικά της ζώνης το κέντρο βάρους χαμηλώνει όσο μεγαλώνει το μήκος. Άμεση συνέπεια, λοιπόν, είναι μια πιο σφιχτή εφαρμογή στο σώμα που μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα στα ρούχα.

 

3. Ο μεγαλύτερος ολισθητήρας βελτιώνει την ακρίβεια

Τα πυροβόλα όπλα μεσαίου μεγέθους είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερους ολισθητήρες από τα subcompact. Καθώς τα σκοπευτικά είναι στα δυο άκρα του ολισθητήρα, η απόστασή τους είναι ανάλογη του μήκους του όπλου. Έτσι αυξάνεται το μήκος του όπλου τόσο βελτιώνεται η ακρίβεια της στόχευσης μέσω των σκοπευτικών και κατά συνέπεια η ακρίβεια των βολών.

4. Τα όπλα μεσαίου μεγέθους προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα

Η μεταφορά ενός έξτρα γεμιστήρα είναι πάντα καλή ιδέα. Ωστόσο, ορισμένες φορές δεν είναι πρακτική. Εξοπλισμένος, όμως, με ένα μεσαίο Glock 19 νιώθεις πιο σίγουρος με 15+1 σφαίρες. Με ένα μικρότερο όπλο, αντιθέτως, η ευελιξία είναι πολύ περιορισμένη και έτσι ξεκινά ο αγώνας για να χωρέσει και μια και δυο ακόμη γεμιστήρες στο περιορισμένο χώρο της ζώνης.

Συνοψίζοντας ένα πιστόλι μέσου μεγέθους, όπως το Glock 19, προσφέρει αρκετά κίνητρα στους σκοπευτές όπως καλύτερη ακρίβεια, βελτιωμένη απόκρυψη και μεγαλύτερη χωρητικότητα και αποτελεί μια σοβαρή εναλλακτική επιλογή σε κάθε περίπτωση.

 



Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis