Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:58 | 09/04/2016

 Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μπιλ Μπρέιτον, άσκησε πειθαρχικούς ελέγχους σε τέσσερις υψηλόβαθμους αστυνομικούς εν μέσω της έρευνας του FBI για διαφθορά, υπόθεση η οποία ταλανίζει την Αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Δύο αστυνομικοί –ο υπαρχηγός Μάικλ Χάρινγκτον, διοικητής του Βόρειου Μανχάταν και ο αναπληρωτής Επιθεωρητής Τζέιμς Γκραντ,επικεφαλής του 19ου Τμήματος του Απερ Ιστ Σάιντ- μετατέθηκαν και τους αφαιρέθηκαν τα όπλα και τα σήματά τους.
Δύο ακόμα -ο υπαρχηγός Ερικ Ροντρίγκεζ, δεύτερος στην ιεραρχία σε Τμήμα της Περιφέρειας του Μπρούκλιν και ο υπαρχηγός Ντέιβιντ Κόλον, στέλεχος της Υπηρεσίας Στέγασης- μετατέθηκαν επίσης.
Ο Μπιλ Μπρέιτον σε μια εκτεταμένη δήλωσή του, τη μεγαλύτερη από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, ανέφερε πως ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για την Αστυνομία της Νέας Υόρκης.
«Οι πολίτες έχουν προσδοκίες από τους δημόσιους λειτουργούς όπως και από την ηγεσία του τμήματος και αυτές οι προσδοκίες διαψεύστηκαν»,δήλωσε ο Μπρέιτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτή δεν είναι μια ιδιαίτερα καλή μέρα για το τμήμα».
Η καριέρα και των τεσσάρων αντρών διασταυρώνεται με τον Φίλιπ Μπανκς, τον πρώην αρχηγό του τμήματος, ο οποίος εξετάζεται από τους ομοσπονδιακούς για παράνομη αποδοχή δώρων από τον επιχειρηματία  από το Μπρούκλιν, Τζέρεμι Ράιχμπεργκ,συμπεριλαμβανομένου και ενός ταξιδιού στο Ισραήλ.
Ο Ράιχμπεργκ και ο επενδυτής ακινήτων Τζόνα Ρέχντιτζ είναι ύποπτοι για την δωροδοκία υψηλόβαθμων αξιωματικών με αντάλλαγμα χάρες τις οποίες τους έκαναν οι τελευταίοι, όπως αστυνομικοί προστασία.
Η έρευνα για διαφθορά στην ξεκίνησε το 2013 από το Τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ενώ το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης ενεπλάκησαν στην υπόθεση στις αρχές του 2014.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Ντέιλι Νιους» της Νέας Υόρκης, οι επιθεωρητές οι οποίοι διεξάγουν την έρευνα χρησιμοποίησαν υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών και δεδομένα από τα GPS τα οποία φέρουν πάνω τους τα περιπολικά.
«Οι πιθανές παραβιάσεις τις οποίες ερευνούν οι Αρχές αφορούν παραβιάσεις των κανονισμών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, των νόμων της πόλης, καθώς και της ομοσπονδιακής ποινικής νομοθεσίας. Η έρευνα εξετάζει την συμπεριφορά πρώην και νυν λειτουργών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης και αρκετούς άλλους», δήλωσε οΜπρέιτον.
Ο επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών της Νέας Υόρκης, Ρόι Ρίχτερ, έσπευσε να υπερασπιστεί τους τέσσερις προσβαλλόμενους αστυνομικούς. «Η μετάθεση του προσωπικού, η οποία έγινε σήμερα είναι τραυματική για κάθε αστυνομικό και ειδικά γι’ αυτούς οι οποίοι διατηρούσαν ηγετικές θέσεις. Οι ισχυρισμοί που υπάρχουν στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ αμαυρώνουν το άριστο ιστορικό όσων εμπλέκονται», δήλωσε ο Ρίχτερ.
«Ελπίζω η ομοσπονδιακή έρευνα να ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να τους επιτρέψει να υπερασπιστούν τον εαυτό του στο δημόσιο πεδίο», κατέληξε.
Σύμφωνα και πάλι με πηγές της ίδιας εφημερίδας, τα δώρα τα οποία έκαναν οι Ράιχμπεργκ και Ρέχνιτζ στους αστυνομικούς περιελάμβαναν ταξίδια στη Βραζιλία και την Κίνα, ενώ ο Ρέχνιτζ είναι ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού αεροπλάνου το οποίο το χρησιμοποιούσε για να ανταποδώσει χάρες των αστυνομικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να δέχονται δώρα από τρίτους άνω των 50 δολαρίων.

http://www.ekirikas.com/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis