Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 27/12/2014

Τα ψέμματα τελείωσαν . Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε όλοι αν η χώρα πάει σε εκλογές ή αν θα έχει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας και θα συνεχίσει στην ίδια πορεία για κάμποσους ακόμη μήνες. Οι περισσότεροι στοιχηματίζουν στο πρώτο . Οι κάλπες στο τέλος Ιανουαρίου μοιάζουν ως η πιθανότερη εξέλιξη. Ότι κι αν συμβεί το βέβαιο είναι ότι η πολιτική ένταση δεν θα μας λείψει. Αντιθέτως όλα δείχνουν ότι η πόλωση θα φθάσει στ΄ άκρα. Γι΄ αυτό και στο ΥΠΕΘΑ πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να γίνουν …Βατικανό. Βατικανό στο οποίο θα επικρατήσει η ψυχραιμία και η προσήλωση στην αποστολή που έχει να εκπληρώσει το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία.

Είναι ευχάριστη η διαπίστωση ότι με την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στο ΥΠΕΘΑ και στα υψηλά κλιμάκια της Ιεραρχίας επικράτησε σε αντίθεση με όλο τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό ηρεμία! Για να είμαστε πιο σωστοί οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έφεραν την ηρεμία ! Πριν απ΄αυτές υπήρχε αναβρασμός και αναστάτωση με το ερώτημα να είναι ένα: “Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν κρίσεις”; Όταν αυτό “καταρρίφθηκε” από τα πολιτικά γεγονότα άπαντες οι ενδιαφερόμενοι και όσοι εξαρτώνται απ΄ αυτούς …ηρέμησαν.Είναι κι αυτό μια ακόμη απόδειξη για το πόσο εξαρτημένες έκαναν τις ΕΔ οι πολιτικοί ,όχι με την πολιτική αλλά με τα κόμματα.

Η ηρεμία που επικρατεί στις ΕΔ έφερε την νηφαλιότητα που απαιτείται για να αντιμετωπιστεί η “ζόρικη” κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, με ευθύνη της Τουρκίας. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι όποιες τουρκικές προκλήσεις -και ήταν πολλές το τελευταίο διάστημα- αντιμετωπίστηκαν γρήγορα και αποφασιστικά από τις ΕΔ. Είναι θετικό το γεγονός ότι έχουν υπάρχουν ήδη σχέσδια για πολλά εναλλακτικά σενάρια. Η Τουρκία έχει λάβει τα σχετικά μηνύματα.

Το θέμα είναι αυτό το κλίμα ηρεμίας να παραμείνει έτσι όσο κι αν πολωθεί η πολιτική μας καθημερινότητα. Στον Χολαργό και στο στρατόπεδο Παπάγου δεν έχουν κανένα λόγο να ανησχούν για οτιδήποτε άλλο πέρα από την ασφάλεια της χώρας. Αν θα γίνουν εκλογές ή όχι ,αν θα προκύψει νέα κυβέρνηση ή θα μείνουμε μ΄ αυτή που έχουμε είναι -και πρέπει να είναι- τελείως αδιάφορο . Ότι κι αν μας προκύψει πολιτικά δεν πρέπει να έχει την παραμικρή επίπτωση στις ΕΔ.

Η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν ήταν σωστό να προχωρήσει σε κρίσεις πριν λυθούν οι πολιτικές εκκρεμότητες που πιθανότατα θα μας πάνε σε εκλογές. Η αξιωματική αντιπολίτευση παρά τις κατηγορίες των γραφικών “υπερπατριωτών” έχει κρατήσει πολύ χαμηλούς τόνους στον χώρο των ΕΔ.Θετικά είναι αυτά και καλό είναι να διατηρηθεί αυτό το κλίμα. Για όλα τ΄ άλλα μπορούν να “τσακώνονται” όσο σκληρά θέλουν. Την άμυνα όμως και την εξωτερική πολιτική ας την αφήσουν έξω από τους “καβγάδες” τους.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis