Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:52 | 25/06/2015

Η γερμανική υπηρεσία Πληροφοριών BfV εκφράζει ανησυχία ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός γυναικών μεταβαίνει στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της.

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση στον αριθμό νεαρών γυναικών, κάτω των 25 ετών, που εγκαταλείπουν τη Γερμανία για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 100 από τους 700 Γερμανούς σε εμπόλεμες περιοχές είναι γυναίκες και σχεδόν οι μισές από αυτές είναι κάτω των 25 ετών.

Ανάλογες τάσεις, που δείχνουν ότι περισσότερες δυτικές γυναίκες εντάσσονται στο ΙΚ απ΄ό,τι παλαιότερα, έχουν αναφερθεί και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πολυπληθείς μουσουλμανικές μειονότητες, όπως η Γαλλία και η Βρετανία.

«Παρατηρούμε μία αύξηση στον αριθμό των γυναικών που παρασύρονται από την αυξανόμενη δραστηριότητα στρατολόγησης, τόσο μέσω Ίντερνετ όσο και μέσω των άμεσων προσωπικών επαφών», είπε ο Μάασεν και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των υποστηρικτών του ΙΚ στη Γερμανία έχει ανέλθει σε περίπου 7.500. «Η απειλή γίνεται όλο και πιο σύνθετη».

Όπως είπε ο Μάασεν, περίπου 100 άνθρωποι από τη Γερμανία που εντάχθηκαν στις τάξεις των τζιχαντιστών έχουν σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους αυξήθηκε σημαντικά από την αρχή του 2015.

Σχεδόν το ένα τρίτο από εκείνους που έφυγαν από τη Γερμανία έχουν επιστρέψει και περισσότεροι από 50 από αυτούς συμμετείχαν στις ένοπλες συγκρούσεις.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι περίπου 400 Γερμανοί και εκατοντάδες άλλοι Ευρωπαίοι είχαν ταξιδέψει στις συγκεκριμένες περιοχές για να πολεμήσουν μαζί με τους τζιχαντιστές.

ΠΗΓΗ: koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis