Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 11/12/2015
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φοβούνται τα... κορίτσια.

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές φοβούνται, χωρίς καμία υπερβολή, τις κουρδισσες. Τις γυναίκες που έχουν ενταχθεί στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Η Μονάδα, Προστασία των Γυναικών (YPJ) είναι η γυναικεία μονάδα των Κούρδων YPG που πολεμούν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 

Σε άρθρο του BBC, η μονάδα γυναικών YPJ και η ομόλογη σε αυτήν μονάδα ανδρών YPG, χαρακτηρίστηκαν ως “εξαιρετικά αποτελεσματικοί” στον πόλεμο κατά του ολοένα αναπτυσσόμενου στρατιωτικά “Ισλαμικού Κράτους”, παρά τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν σε σχέση με τις εχθρικές δυνάμεις. Στη γυναικεία μονάδα YPJ αναφέρθηκε και η Ουάσιγκτον Ποστ, προτείνοντας την ως μια φερέγγυα στρατιωτική σύμμαχο της Δύσης. Τόσο η YPJ όσο και η YPG, πήραν εύσημα όταν βοήθησαν τις ΗΠΑ στη διαδικασία εκκένωσης χιλιάδων αμάχων Γιαζίντι που είχαν αποκλειστεί στο όρος Σίντζαρ όταν οι μαχητές της ISIS εισέβαλαν στις πόλεις τους.


Στο παρακάτω βίντεο μια απο τις μαχήτριες δηλώνει οτι οι τζιχαντιστές, που πιστεύουν οτι οι πράξεις τους αντιπροσωπεύουν το Ισλάμ, φοβούνται τις γυναίκες επειδή "πιστεύουν ότι αν κάποιος σκοτωθεί από κορίτσι, δεν θα πάει στον παράδεισο."

Σύμφωνα με το NBC, το YPJ αποτελεί πάνω από το 20% της πολιτοφυλακής που μάχεται εναντίον των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά και μέρα με τη μέρα οι γυναίκες του YPJ μετατρέπονται ως το μυστικό υπερόπλο κατα του ISIS! 



http://www.onalert.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis