Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 16/11/2021

Δείτε το εγγραφο που εστάλη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

Κοιν.:   1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

             2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα: «Συνθήκες εργασίας και κράτησης στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών - Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της αναδεικνύει για άλλη μια φορά πολύ εμπεριστατωμένα τα προβλήματα και τις αγωνίες του αστυνομικού προσωπικού που απασχολείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών – Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Όσους τροχονόμους και να βγάλω στους δρόμους δεν θα λυθεί το κυκλοφοριακό

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό αυτοχειρίας κρατουμένου και την αντίδραση της διοίκησης να ενεργοποιήσει άκριτα το μέτρο της διαθεσιμότητας, το σωματείο μας επισημαίνει ότι αυτό που προέχει είναι η επίλυση των προβλημάτων εκείνων που γεννούν νέα προβλήματα και όχι η τιμωρητική τακτική των διοικούντων.

Επειδή, πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες που άπτονται της ορθής λειτουργίας της Υπηρεσίας, αλλά και της τήρησης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφο του σωματείου μας, ώστε το ενδιαφέρον της διοίκησης να στοχεύσει στην επίλυση των γενεσιουργών αιτίων των προβλημάτων και να μην εξαντλείται κάθε φορά στην αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Άλλωστε, το όλο ζήτημα έχει απασχολήσει στο παρελθόν και τον Συνήγορο του Πολίτη με τη σαφή επισήμανσή του ότι «ο εν λόγω χώρος κρίνεται ακατάλληλος τόσο ως χώρος κράτησης αλλά και ως χώρος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού καθώς οι συνθήκες είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικές για όλους».

Προτάσεις επομένως υπάρχουν, βούληση και κονδύλια απαιτούνται για την αλλαγή της προβληματικής αυτής κατάστασης, όπως δεσμευτήκαμε να πράξουμε και στο πρόσφατο 31ο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας με στόχο μια καλύτερη αστυνομία στη χώρα μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: THESSALONIKI_3.pdf


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis