Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 02/11/2021

Μία περίεργη υπόθεση απασχολεί τις αρχές εδώ και λίγες ημέρες. Σύμφωνα αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost.gr ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις 19:15 19χρονος και 18χρονος μπήκαν σύμφωνα με τις αρχές στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Ταγματάρχη Πυροβολικού Στεφανάκη Ιωάννη» στο Αιγάλεω και με τα κινητά τους τηλέφωνα φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν εξοπλισμό που βρίσκονταν στο στρατόπεδο.

Οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν από υπολοχαγό και συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με κατηγορίες Κατασκοπεία και Περί Οχυρών
Ο υπολοχαγός στην κατάθεση του είπε ότι ενώ βρισκόταν στο Γραφείο του Αξιωματικού Βάρδιας ξαφνικά άκουσε φωνές προερχόμενες από την πίσω πλευρά του κτιρίου που είναι το γεννητροστάσιο. 

«Αμέσως και βγαίνοντας έξω είδα τα 2 άγνωστα άτομα. Ρωτώντας άμεσα ποιοι είναι και τι θέλουν στο σημείο όπου τους εντόπισα αυτοί αποκρίθηκαν ότι χάθηκαν. 

Ο υπολοχαγός τους οδήγησε στην Κεντρική Πύλη ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον Διοικητή της Πυροβολαρχίας ,τον Επόπτη της Μοίρας και την Αστυνομία. Σε έλεγχο που έγινε στα κινητά τους τηλέφωνα διαπιστώθηκε ότι είχαν δύο φωτογραφίες του στρατοπέδου και ένα βίντεο μικρής διάρκειας στο οποίο εμφανίζεται εξοπλισμός του στρατοπέδου. 

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος είπε στους αστυνομικούς ότι χάθηκαν και ότι το στρατόπεδο θεώρησαν ότι είναι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος και ότι έβγαλαν τις φωτογραφίες καθώς περπατούσαν

Οι δύο νεαροί έχουν Αλβανικά διαβατήρια. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ΕΥΠ ενώ θα δικαστούν στο αυτόφωρο την Τετάρτη. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Μαριόλης Παναγιώτης και Νάκου Θεανώ υπογράμμισαν: Μια τυχαία βόλτα σε ένα σημείο στο οποίο κακώς δεν υπάρχει περίφραξη ούτε σήμανση στρατιωτικού χώρου είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο νέων ανθρώπων και τους έφερε αντιμέτωπους με ένα σοβαρό κατηγορητήριο. Αναμένουμε την απαλλαγή τους με την ανάδειξη των κρίσιμων πραγματικών περιστατικών της ημέρας της σύλληψης τους.

Στην κατεύθυνση της μη εμπλοκής τους συνέβαλε η απόλυτη συνεργασία τους με τις Αρχές καταδεικνύοντας τη θετική συμπεριφορά τους, η οποία απέχει ρητά από τη διασάλευση της τάξης πολλώ δε μάλλον από τον κίνδυνο της ακεραιότητας της χώρας μας.

της Τασούλας Παπανικολάου
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis