Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:09 | 11/11/2021

Τι κι αν έχουν περάσει σχεδόν έντεκα χρόνια από όταν προσελήφθησαν οι συνάδελφοι της έκτης σειράς Ειδικών Φρουρών, ακόμα περιμένουν να λάβουν τα Εκτός Έδρας χρήματα που δικαιούνται μετά την έξοδό τους από τη Σχολή. Τα χρήματα αναλογούν σε περίπου €500 για κάθε έναν από τους 502 συναδέλφους της έκτης σειράς. Ενώ όλες οι άλλες σειρές Αστυφυλάκων και Ειδικών Φρουρών έχουν λάβει χωρίς κανένα πρόβλημα τα εκτός έδρας που δικαιούνται εξαιτίας της απομάκρυνσης από τη Σχολή, η συγκεκριμένη σειρά αισθάνεται ότι τα χρήματα έχουν χαθεί.

Οι εν λόγω συνάδελφοι είχαν κινήσει κάποιες νομικές διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα αυτά, πλην όμως τα αρμόδια όργανα αρνήθηκαν να τα εγκρίνουν, λόγω παρέλευσης της προθεσμίας. Και κάπως έτσι το ελληνικό κράτος με όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα -λες και δεν έγινε τίποτε- απλά τους ενημερώνει ότι τα χρήματα που δικαιούνται δεν γίνεται να τα λάβουν.

Ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί, όμως, τι γνωρίζει ένας νέος σε ηλικία πρόσφατα προσληφθείς συνάδελφος σχετικά με αυτές τις νομικές διαδικασίες;

Οι συνάδελφοί μας καλή τη πίστη δεν ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ζήτημα θεωρώντας ότι κάποια στιγμή το κράτος θα τους αποζημιώσει. Αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ. Και όχι μόνο δεν έκαναν αυτοί κανένα σφάλμα, ίσα ίσα τους ρίχνουν και το φταίξιμο που δεν ασχολήθηκαν μέσα στην προθεσμία. Βέβαια όταν πρόκειται να δοθούν χρήματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και λοιπούς μεγαλοεπιχειρηματίες για ανούσιους και προκλητικούς λόγους, τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό μπορούν να αποδίδονται με περισσή ευκολία.

Και σαν δεν φτάνει η κρατική αδιαφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα, το συνδικαλιστικό όργανο των Ειδικών Φρουρών στο οποίο είχαν αποταθεί οι συνάδελφοι, μετά από κάποιες ενέργειες που έκανε, έσπευσε να τους ανακοινώσει ότι το πρόβλημα επιλύθηκε επαίροντας τον εαυτό του ότι βρίσκεται πίσω από αυτήν την… επιτυχία. Οι εν λόγω συνδικαλιστές γέννησαν ελπίδες σε 502 συναδέλφους, πλην όμως μέχρι και σήμερα ούτε ένα ευρώ δεν έχει μπει στις τσέπες τους. Είναι πραγματικά λυπηρό το μέγεθος της αλλαζονείας στο οποίο μπορούν να φτάσουν κάποιοι αναζητώντας με κάθε τρόπο την αυτοπροβολή.

Μεταφέρουμε στους αρμόδιους κρατικούς φορείς την αγωνία των συναδέλφων να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται, και τους καλούμε άμεσα να ενεργήσουν προκειμένου να τους πιστωθούν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis