Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
13:15 | 19/11/2014

Η σύλληψη των δραστών αποτελούσε ένα «στοίχημα» για τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που εντοπίζουν τις αυξητικές τάσεις ληστρικών επιθέσεων σε βάρος ηλικιωμένων, πολλές από τις οποίες έχουν θανατηφόρα κατάληξη.

Οι δράστες φαίνεται να είχαν πάει στο σπίτι της ηλικιωμένης νωρίς το πρωί της 6ης Νοεμβρίου. Χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος και με κάποιο πρόσχημα φαίνεται να εξαπάτησαν την 85χρονη, η οποία άνοιξε την πόρτα. Οι δράστες την πέταξαν πάνω σε έναν καναπέ και άρχισαν να την βασανίζουν για να τους πει πού έχει χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Όταν τους είπε, τη φίμωσαν με την πετσέτα και την μαχαίρωσαν πολλές φορές στο στήθος και την κοιλιά. Άρπαξαν 400 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο βίαιος θάνατός της προσδιορίστηκε χρονικά από τον ιατροδικαστή, λίγες ώρες νωρίτερα από τον εντοπισμό της. Η πόρτα του σπιτιού δεν είχε παραβιαστεί, ενώ δεν ήταν και κλειδωμένη, όπως συνήθιζε να κάνει η ηλικιωμένη. Οι δράστες είχαν αποσπάσει τα λίγα χρήματα,  ενώ ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού, που παρουσίαζαν ίχνη αναστάτωσης.

Ο 21χρονος είχε συλληφθεί το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου 2014, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που την τελευταία διετία διέπραττε κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, στην οποία συμμετείχε και ο 17χρονος συνεργός του στην ανθρωποκτονία.

Όπως διαπιστώθηκε η δολοφονική σπείρα είχε διαπράξει δύο ληστείες και εννέα διαρρήξεις στο Παλαιό Φάληρο, στον Άλιμο, στο Γαλάτσι, στην Αργυρούπολη, στη Νέα Σμύρνη, στο Κερατσίνι και στη Λαμία. Οι δράστες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις κεντρικές θύρες εισέρχονταν στις οικίες και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και άλλες οικιακές συσκευές, ενώ στις περιπτώσεις που υπήρχαν ένοικοι στο εσωτερικό τους, τους ακινητοποιούσαν με την απειλή μαχαιριών.

Ο 21χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία της ηλικιωμένης, ενώ αναζητείται ο 17χρονος συνεργός του. Στην ίδια σπείρα συμμετείχε ένας ακόμη 17χρονος που είναι ήδη έγκλειστος στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 17χρονου δράστη συνεχίζεται.

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis