Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 06/12/2021
Στη δημοσιότητα φέρνει το iefimerida τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, που χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» οι τρεις συλληφθέντες, μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, εκεί όπου βρέθηκαν και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
 
Πρόκειται για εφτά σελίδες με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονταν σημαντικά χρηματικά ποσά και αποθεματικά ναρκωτικών σε χρηματικό κόστος «STUFF ΑΞΙΑΣ» και «ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ», ποικιλίες και είδη ναρκωτικών με τίτλους «ΚΟΚΑ», «ΧΕΙΖ» και κωδικά ονόματα.
 
Ακολουθούν οι χειρόγραφες σημειώσεις:
 
χειρόγραφες σημειώσεις στη Γκράβα
χειρόγραφες σημειώσεις στη Γκράβα
χειρόγραφες σημειώσεις στη Γκράβα
χειρόγραφες σημειώσεις στη Γκράβα
χειρόγραφες σημειώσεις στη Γκράβα
χειρόγραφες σημειώσεις στη Γκράβα
χειρόγραφες σημειώσεις στη Γκράβα
Οι τρεις συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων, στο κέντρο της Αθήνας και στο Γαλάτσι πέριξ σχολικών συγκροτημάτων Γκράβας.
 
Στη Δίωξη Ναρκωτικών έφτασαν πληροφορίες για την δράση τους με αποτέλεσμα να τεθούν  υπό διακριτική παρακολούθηση.
 
Τι δηλώνει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών
 
«Κατά τη διάρκεια της επιτήρησης παρατηρήθηκε ότι ικανός αριθμός ατόμων χτυπάει το κουδούνι του εν λόγω διαμερίσματος, εισέρχεται στην πολυκατοικία, και κατόπιν φεύγει σε μικρό χρονικό διάστημα, πλην όμως δεν κατέστη δυνατό να τα ελέγξουμε καθώς θα γινόμασταν άμεσα αντιληπτοί από τα καταγγελθέντα άτομα, διότι συνήθιζαν να κάθονται στο μπαλκόνι του διαμερίσματος».
 
Στις καταθέσεις του στους αστυνομικούς, που παρουσιάζει το iefimerida, οι δύο από τους συλληφθέντες, υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν τίποτα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του Δ.Ι.
 
Η κατάθεση της 25χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου
 
«Είμαι σύντροφος του Δ.Ι. Στις 29/11/2021 βρισκόμουν στην εργασία μου στην Καλλιθέα και με προσέγγισαν αστυνομικοί. Ερωτηθείσα από αυτούς εάν έχω στην κατοχή μου ναρκωτικά αποκρίθηκα αρνητικώς, καθώς ήμουν φοβισμένη. Κατόπιν ξανασκέφτηκα και θυμήθηκα ότι έχω μικρή ποσότητα στην οικία μου και την οποία υπέδειξα στους αστυνομικούς κατά την έρευνα σε αυτήν. Δεν έχω ιδέα σχετικά με την μεγάλη ποσότητα που ανευρέθη στην οικία του συντρόφου μου».
 
Η 25χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.
 
Ο 29χρονος Δ.Ι. στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών υποστήριξε: «Είμαι φίλος του Β.Β. και σύντροφος της, Κ.Δ. Δεν γνώριζαν τίποτα για την ποσότητα ναρκωτικών που ανευρέθη εντός της οικίας  μου. Ο Β.Β. σήμερα είχε έρθει στην οικία μου για να πάμε για έναν καφέ. Γνωρίζω μόνον ότι η σύντροφος μου κάνει περιστασιακή χρήση κάνναβης και κοκαΐνης. Τις ποσότητες που ανευρέθηκαν στην οικία μου δεν τις έχω για διακίνηση. Τις μικροποσότητες που ανευρέθησαν στο Ι.Χ. μου τις είχα για προσωπική χρήση».
 
Ο 29χρονος Β.Β. έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Αθηνά Χαρβαλάκου και Ιωάννης Γλύκας, στο iefimerida
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Αθηνά Χαρβαλάκου και Ιωάννης Γλύκας, ανέφεραν σε δηλώσεις τους στο iefimerida το εξής: «Παρότι το διαβιβαστικό έγγραφο της απέδιδε μεγάλη συμμετοχή η εντολέας μας  είχε περιορισμένη συμμετοχή στην υπόθεση και πολύ μακριά από τον πυρήνα της διακινητικής δράσης! Δεν είχε οποιανδήποτε σχέση με τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ούτε βέβαια προέβη σε οποιαδήποτε πώληση κοντά σε οποιοδήποτε σχολικό συγκρότημα! Σωστά και δίκαια αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους».
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis