Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 04/04/2019

Αν στρέψουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν, θα έρθουμε πολλές φορές αντιμέτωποι με περιπτώσεις ενηλίκων που παρουσίαζαν τους Αστυνομικούς ως "μπαμπούλες" οι οποίοι θα μαλώσουν, θα τιμωρήσουν ή ακόμα και θα κηνυγήσουν τα μικρά παιδιά αν δεν φάνε , αν δεν είναι φρόνιμα, αν δεν μελετήσουν τα μαθήματα τους, αν ... , αν ... , αν ...   (η λίστα είναι άπειρη).

Ο άχαρος αυτός ρόλος του "μπαμπούλα" εκτός από αχρείαστος θα λέγαμε ότι είναι και επιζήμιος.

[custom:google-ads]

Σε μία εποχή σαν τη δική μας, γεμάτη δράκους και απειλές οι αστυνομικοί μας είναι αληθινοί φύλακες άγγελοι για τα μικρά παιδιά.

Όσοι παρακολουθούν την καθημερινή αρθρογραφία του Policenet.gr θα έχουν διαπιστώσει ότι καθημερινά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάζουν υποθέσεις με θύματα μικρα παιδιά.

Σε άλλα περιστατικά οι αστυνομικοί προλαβαίνουν υφιστάμενες απειλές ή συνδράμουν  στην αντιμετώπιση τους.

Συστηματική είναι και η προσπάθεια ενημέρωσης για του κινδύνους, με πολλούς αστυνομικούς να επισκέπτονται σχολεία ή ακόμα και να υποδέχονται παιδιά σε Υπηρεσίες.

Μία νέα τετοια υπέροχη πρωτοβουλία έλαβε χώρα από την Εκπρόσωπο  Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Α/Β' Ιωάννα Ροτζιώκου και τον Υ/Β' Ροκομά Αλκιβιάδη του Α' Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής που ενημέρωσαν νεαρούς μαθητες στο Αρσάκειο Ψυχικού για ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγή.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας πρωταγωνιστούν παιδιά που χαμογελούν, που ενημερώνονται και που επικοινωνούν με τους Αστυνομικούς.

Το συγκεκριμένο αντάμωμα με τα παιδιά να πέφτουν στην αγκαλιά της κυρίας Αστυνόμου, γκρεμίζει το μύθο του "μπαμπούλα" αστυνομικού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis