Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
23:30 | 19/11/2014

Η ευρηματική απάτη του 54χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στο Π. Φάληρο, αφορά 21 περιπτώσεις ταφής πολιτών, από τις οποίες ο δήμος υπέστη συνολική... βλάβη, που ξεπερνά τις 21.000 ευρώ.

Πώς έκανε την απάτη

Ερευνούν αν ο κατηγορούμενος είχε λάβει τα τέλη ετεροδημοτών από τις οικογένειες, ωστόσο ο ίδιος είχε αποδώσει τα τέλη δημοτών, κρατώντας τη διαφορά για τον εαυτό του

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών με μία απλή... υπεύθυνη δήλωση, «εμφάνιζε» άτομα, που είχαν πεθάνει, και είχε αναλάβει τις φροντίδες ταφής, ως δήθεν κατοίκους του Π. Φαλήρου, ενώ ήταν κάτοικοι άλλων, κυρίως γειτονικών δήμων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταβάλλει μειωμένα δημοτικά τέλη ταφής, απ’ ότι ήταν τα προβλεπόμενα. Συγκεκριμένα, για τους δημότες τα τέλη ανέρχονται σε 350 ευρώ, ενώ για τους ετεροδημότες στα 1.400 ευρώ. Η απάτη αποκαλύφθηκε από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι ερευνούν αν ο κατηγορούμενος είχε λάβει τα τέλη ετεροδημοτών από τις οικογένειες, ωστόσο ο ίδιος είχε αποδώσει τα τέλη δημοτών, κρατώντας τη διαφορά για τον εαυτό του.

Η προκαταρκτική εξέταση διενεργήθηκε στο πλαίσιο παραγγελίας κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων σε βάρος του συγκεκριμένου δήμου και ιδίως σε βάρος των οικονομικών του συμφερόντων, από γραφείο τελετών, ιδιοκτησίας του 54χρονου.

Από τους ελέγχους που έγιναν, σε συνδυασμό με στοιχεία που συλλέχθησαν από άλλες υπηρεσίες και αρχές, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου, κατά τα έτη 2011 και 2012, προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων ατόμων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis