Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:39 | 21/03/2022

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας στα Γρεβενά. Υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι, ενώ ένας φύλακας μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο.

Ο πύραρχος, Α. Καλαϊδόπουλος μιλώντας στο OPEN είπε ότι «η μονάδα έχει ανατιναχθεί εντελώς. Κρανίου τόπος είναι εδώ. Υπάρχει μεγάλη έκρηξη και τρία άτομα που αγνοούνται. Πρόκειται για εργαζομένους που είχαν έρθει το πρωί, περίπου στις 08.00 για να αρχίσει η προετοιμασία για τη διαδικασία παραγωγής και προφανώς κάτι δεν πήγε καλά».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαϊδόπουλο, «δυστυχώς η έκρηξη ήταν μεγάλη. Εδώ έχουμε ογκόλιθους που έχουν εκτιναχθεί στα 200-300 μέτρα. Δεν είχαν πάει ακόμα όλοι οι εργαζόμενοι. Οι συγκεκριμένοι βρίσκονταν εκεί για να θέσουν τη μονάδα παραγωγής σε λειτουργία».

Όπως είπε ο ίδιος, «τα μηνύματα είναι δυσάρεστα. Έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες».

Για τους τραυματίες ο πύραρχος της Πυροσβεστικής είπε ότι «απομακρύνθηκε ένας φύλακας που ήταν σε κατάσταση σοκ» ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον αυτή την ώρα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Έκρηξη στα Γρεβενά: «Το κτίριο εξαϋλώθηκε, σε σοκ ο τραυματίας φύλακας» – Αγωνία για τους 3 αγνοουμένους

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι έως τώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης στο εργοστάσιο, ενώ τονίζει ότι «το κτίριο δεν ισοπεδώθηκε μόνο, αλλά εξαϋλώθηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Τριγώνη υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι έως τώρα και ένας τραυματίας. «Ο ένας τραυματίας είναι ο φύλακας, ο οποίος μεταφέρεται σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ. Οι άλλοι τρεις αγνοούμενοι είναι εργαζόμενοι του εργοστασίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές από τον δήμο Γρεβενών τονίζουν ότι το σημείο έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και 30 χιλιόμετρα μακριά. Το συμβάν σημειώθηκε στις 08.40.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, ασθενοφόρα, αλλά και συγγενείς των εργαζομένων που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Γρεβενά- έκρηξη- εργοστάσιο

Περισσότερα από 30 άτομα εργάζονται στο εργοστάσιο

Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ΕΛΤΕΚ η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται περισσότερα από 30 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

Πηγή φωτό: greveniotis.gr

enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis