Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 02/01/2015

 

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκαν ξαφνικά ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Ο λόγος της καθόδου πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά είναι λογικό να προκαλεί ερωτήματα τέτοιες μέρες με την τουρκική προκλητικότητα να εκδηλώνεται με κάθε τρόπο και αφορμή.

Πρόκειται για το ερευνητικό σκάφος Barbaros; Οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι η Άγκυρα εκδίδει νέα navtex για παράταση της παραμονής του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου . Η ανησυχία στην Αθήνα και στην Λευκωσία είναι έκδηλη. Οι πληροφορίες που θέλουν το Barbaros να κινείται και στα “μέρη” μας ,πέριξ του Καστελόριζου έχουν θέσει σε συναγερμό εδώ και πολλές μέρες τα Γενικά Επιτελεία.

Το αντικείμενο της συνάντησης στο ΥΠΕΞ έχει να κάνει ασφαλώς με τα ελληνοτουρκικά, γι΄ αυτό κρίθηκε απαραίτητη και η παρουσία των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται .

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου που αναμένεται να έχει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό, τα ελληνοτουρκικά θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή αλλά και μεγάλη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Αυτονόητο ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να “θυσιαστούν” στην μάχη για …την ψήφο. Ελπίζουμε…

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis