Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:23 | 24/11/2015

Ασυνόδευτο βρέθηκε να τριγυρνάει πριν λίγες μέρες αγοράκι 2 ετών κοντά στα σύνορα του Έβρου, αφού χωρίστηκε από τους γονείς τους κατά το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Η ομάδα συνοδείας ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης, που είναι μια οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της κοινωνίας των πολιτών που ασχολείται με τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, κλήθηκε ώστε να συνοδέψει το παιδάκι προς κατάλληλη δομή φιλοξενίας. Το αγοράκι κατάγεται από τη Συρία και βρέθηκε να τριγυρνά μόνο του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στον Έβρο.

Σύμφωνα με την οργάνωση, δεν είναι η πρώτη φορά που μικρό παιδί εντοπίζεται μόνο του στην Ελλάδα, κοντά στα σύνορα, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν εντοπίζονται. Η ομάδα συνοδείας ανηλίκων αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της οργάνωσης που έχουν ως στόχο την εξατομικευμένη υποστήριξη και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων παιδιών.

Σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΜΕΤΑδραση για τα πρώτα αποτελέσματα του καινοτόμου προγράμματος  “Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων’’, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έδειξαν οτι χιλιάδες παιδιά έρχονται μόνα τους στην Ελλάδα, έχοντας χάσει ή χωριστεί από τους γονείς τους. 

Συγκεκριμένα, τα 13 ειδικά εκπαιδευμένα μέλη τα οποία αριθμεί το Δίκτυο Επιτροπείας σε Αθήνα, Λέσβο, Σάμο και Ορεστιάδα, μέσα στους επτά (7) μήνες λειτουργίας του δικτύου ανέλαβαν συνολικά 256 παιδιά (150% περισσότερα από τον προβλεπόμενο στόχο), 38 κορίτσια και 218 αγόρια, ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 18 ετών, και πραγματοποίησαν 3.072 ενέργειες που αφορούσαν κυρίως σε συναντήσεις με τα παιδιά. 

e-evros.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis