Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 25/07/2019

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι (141) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25 Ιουλίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γεώργιου Κουμουτσάκου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχάηλ Καραμαλάκη.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp002.jpg

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη - Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Ιωάννης Ραγκούσης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Νικόλαος Παπαναστάσης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, η Βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, ως εκπρόσωπος του Γραμματέα του «ΜεΡΑ25», ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Κράνης, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βλάχος, Βασίλειος Οικονόμου και Αναστάσιος Δημοσχάκης, η Βουλευτής του «ΜεΡΑ25», Μαρία Απατζίδη, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννης Πανούσης και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Χρήστου.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp003.jpgΠαρέστησαν επίσης ο Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος Δημήτριος Σούφρας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Υποπτέραρχος Πέτρος Χατζήρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, Αντιπτέραρχος Λαμπράκης Δημητρίου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ακόμα, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, καθώς και οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας και άλλοι Αξιωματικοί.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και λοιπών Φορέων, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα θα αλλάξει η κυβέρνηση

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία του στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χθες το απόγευμα, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους.

Στην τελετή παρέστησαν ακόμα, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, o Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, ο Ταξίαρχος Χαράλαμπος Καλόγηρος της Αστυνομικής Ακαδημίας και ο Αναπληρωτής Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Αλεβιζόπουλος.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp008.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp005.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp006.jpg

Σημειώνεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp004.jpg

Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς τους στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Απονομή πτυχίων (24-07-2019)

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp009.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/25072019orkomosiayp010.jpg

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis