Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:20 | 09/09/2015
Η τηλεοπτική αναμέτρηση των επτά πολιτικών αρχηγών στο αποψινό ντιμπέιτ αρχίζει στις 21:00, με έξι δημοσιογράφους να θέτουν τις ερωτήσεις και έναν δημοσιογράφο να συντονίζει.
 
Πολιτικοί αρχηγοί οι:
 
Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΝΔ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΛΑΕ), Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ), Πάνος Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ), ενώ συντονιστής θα είναι ο Πάνος Χαρίτος (ΕΡΤ) και οι δημοσιογράφοι που θέτουν τα ερωτήματα οι:
 
Ολγα Τρέμη (Mega), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε TV).
 
Οπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέητ θα είναι οι εξής:
 
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
 
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
 
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
 
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα
 
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
 
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.
Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis