Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 08/07/2015

Αμετάβλητο αποφάσισε να διατηρήσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες, η ΕΚΤ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg και αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα επανεξετάσει το θέμα της χρηματοδότησης την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την κρίσιμη Σύνοδο της Κυριακής. Κατά συνέπεια, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές, κατά πληροφορίες τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ έχει "παγώσει" τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στα επίπεδα της 26ης Ιουνίου, τα οποία υπολογίζονται στα 89 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η ρευστότητα αυτή είναι επαρκής με τους ισχύοντες περιορισμούς στις αναλήψεις να καλύψουν τις ανάγκες του εγχώριου συστήματος μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

Έτσι, η τραπεζική αργία παρατείνεται εκ νέου-κατά πληροφορίες τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή- ενώ σύμφωνα με κυβερνητική πηγή αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

 

«Η κυβέρνηση θα εκδώσει υπουργική απόφαση την Τετάρτη που θα παρατείνει την τραπεζική αργία που ήδη διέρχεται την όγδοη ημέρα της», δήλωσε στο Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μέχρι στιγμής το όριο ανάληψης από το ΑΤΜ παραμένει στα 60 ευρώ και στα 120 από τα γκισέ για τους συνταξιούχους.

Όπως έγινε γνωστό, ματαιώθηκε η σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την τραπεζική αργία που είχε προγραμματιστεί για τις 5.00 το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Οικονομίαςμ Δημήτρη Μάρδα και εκπροσώπων των τραπεζών.

 

http://www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis