Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:05 | 29/10/2015

Αν θεωρείτε ότι είστε δυσαρεστημένοι στο Ντουμπάι και το λέτε δημόσια, η αστυνομία μπορεί να σας καλέσει για να σας ρωτήσει τον λόγο, ως μέρος μιας νέας έρευνας.   

Το Ντουμπάι προσπαθεί να μπει στις 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις παγκοσμίως μέχρι το 2021. Για τον λόγο αυτό κάνει μια online δημοσκόπηση, ώστε να αφουγκραστεί τι νιώθουν οι πολίτες.  

Η έρευνα καλεί τους χρήστες να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα συνοφρύωμα, ένα χαμόγελο ή ένα ανέκφραστο πρόσωπο δίπλα στην φωτογραφία του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.      

Πολλοί είναι ωστόσο αυτοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή του Εμιράτου. Ο William Davies, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και συγγραφέας του βιβλίου The Happiness Industry: How the Government and Big Business Sold Us Wellbeing θεωρεί «ύποπτη» αυτή την προσπάθεια η οποία έχει πιθανότατα στόχο να αποσπάσει το ενδιαφέρον των πολιτών από πιο σοβαρά θέματα, όπως είναι τα προβλήματα των μειονοτήτων στην χώρα ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Την προσπάθεια αυτή έχει κληθεί να στηρίξει η αστυνομία του Ντουμπάι, πιο γνωστή στο εξωτερικό για τα πολυτελή αυτοκίνητα στο στόλο της. Στο Twitter μάλιστα τα μηνύματα της αστυνομίας συχνά περιλαμβάνουν το hashtag «Η ασφάλειά σας, ευτυχία μας», τόσο στα αραβικά όσο και στα αγγλικά.   Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην 20η θέση από τις 158 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα του 2015 για την «Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας των Ηνωμένων Εθνών».   

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας μέχρι σήμερα, έχουν καταδείξει ότι το 84% των πολιτών είναι ευτυχισμένοι, το 6% ουδέτεροι και το 10% δυστυχισμένοι.

Πηγή: www.lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis