Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:09 | 19/08/2016

Από την Πέμπτη ο 5χρονος Omran Daqneesh αποτελεί το σύμβολο της καθημερινής τραγωδίας στη Συρία, όπως πριν από μερικούς μήνες ο μικρός Αϊλάν είχε γίνει το σύμβολο της τραγωδίας των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

Σκονισμένος και ματωμένος στο ασθενοφόρο όπου οδηγήθηκε μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του ο 5χρονος δεν αντιδρά. 

«Έχω δει τόσα πολλά παιδιά να σώζωνται από τα συντρίμμια αλλά αυτό το παιδί με την αθοώτητά του, δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε» λέει ο Mustafa al-Sarout, ο άνθρωπος που αποτύπωσε το συγκλονιστικό αυτό φωτογραφικό καρέ.

«Έβαλε το χέρι του στο πρόσωπό του και είδε το αίμα. Δεν ήξερε τι του είχε συμβεί. Έχω φωτογραφίσει πολλούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι αλλά το πρόσωπό του "έλεγε" τόσα πολλά, με το αίμα ανακατεμένο με τη σκόνη σε αυτή την ηλικία» προσθέτει ο φωτογράφος.

Εντυπωσιασμένος από την εικόνα του 5χρονου ήταν και ο γιατρός που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. «Όταν ήρθε στο νοσοκομείο ήταν σε κατάσταση απόλυτου σοκ. Ήταν φοβισμένος και σοκαρισμενος. Πριν από λίγα λεπτά καθόταν στο σπίτι, ίσως και να κοιμόταν. Και ξαφνικά το σπίτι έπεσε στο κεφάλι του. Όταν τον φροντίζαμε δεν έκλαιγε, δεν ούρλιαζε, ήταν απλά σε κατάσταση σοκ».

Ο Sarout πάντως δηλώνει εντυπωσιασμένος από την απείχιση της εικόνας που κατέγραψε καθώς, όπως λέει, η εικόνα νεκρών ή τραυματισμένων παιδιών είναι δυστυχώς καθημερινότητα στη Συρία. «Οι βομβαρδισμοί με θύματα παιδιά είναι μια καθημερινή πραγματικότητα στη Συρία. Ρωσία και Συρία βομβαρδίζουν κατά σειρά στο Χαλέπι. Αυτό το παιδί αντιπροσωπεύει τα εκατομμύρια των παιδιών στις πόλεις της Συρίας» προσθέτει ο Σύρος φωτογράφος.

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis