Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 10/09/2021

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να επιλυθεί το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Συγκεκριμένα ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη προσφεύγει στο Δικαστήριο προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων, που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια φυλάκισης.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αφορμή τη συμπλήρωση 19 ετών φυλάκισης του και κάνοντας χρήση του δικαίωμα που του παρέχει η ποινική νομοθεσία, στα μέσα του περασμένου Αυγούστου κατέθεσε στη διοίκηση των φυλακών αίτημα για υφ’ όρων απόλυση. Του αιτήματός του θα επιληφθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

 

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι υποστηρίζει στην αίτησή του

Ο Κουφοντίνας, στην αίτησή του ενώπιον ΑΕΔ , υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Κάτι, που παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Σύμφωνα με τον ισοβίτη αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Την αίτηση υπογράφει ο ίδιος και ορίζει συνηγόρους υπεράσπισής του, την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Δημήτρη Σαραφιανό.

Η αντιπαράθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα με την Πολιτεία, για την η οποία μάλιστα είχε κατέλθει σε μακροχρόνια απεργία πείνας, ξεκίνησε όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου αποφάσισε να μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis