Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:53 | 14/11/2021
Γραφολογία είναι η μελέτη και η ανάλυση του γραφικού χαρακτήρα με σκοπό τη σκιαγράφηση της προσωπικότητας του ατόμου. Όπως το DNA έτσι και ο τρόπος γραφής είναι μοναδικός. Ο εγκέφαλος δίνει την εντολή, το χέρι την εκτελεί και έτσι αποκαλύπτονται αρκετά στοιχεία της προσωπικότητας του γράφοντος.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται με μια συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία και μέσα από τα ερεθίσματα και τις εμπειρίες του, διαμορφώνει έναν χαρακτήρα, ο οποίος αποτυπώνεται στην γραφή.

Η Γραφολογία έχει δύο βασικούς κλάδους την αναλυτική η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την σκιαγράφηση της προσωπικότητας του γράφοντα μέσω της γραφής του και την δικαστική η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την διερεύνηση πλαστότητας της γραφής ή της υπογραφής.
 
Το νέο σεμινάριο του Katalinas Life Events  χωρίζεται σε τρεις ενότητες:
 
  1. Αναλυτική γραφολογία όπου θα προσεγγίσουμε τα βασικά σημεία της γραφής με σκοπό να τα αναγνωρίζουμε και να τα ερμηνεύουμε στοχεύοντας στην δημιουργία του προφίλ του γράφοντα. Στη συγκριμένη ενότητα θα αναλυθούν πραγματικές υποθέσεις που αφορούν στην δημιουργία profile παραβατικών ανθρώπων.
  2. Δικαστική γραφολογία όπου θα προσεγγίσουμε τα είδη πλαστότητας, τον τρόπο που ερευνούμε τα στοιχεία σε μια πλαστογραφία σε σχέση με πραγματικά δεδομένα π.χ. γήρας μέθη κ.λπ.
  3. Παιδική γραφή όπου θα αξιολογηθούν τα στάδια εξέλιξης σε σχέση με τη παιδική γραφή και θα δούμε τις διαφορές έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι θα πρέπει να περιμένουμε από κάθε ηλικία. Θα απαντηθούν ερωτήματα σε σχέση με την επιλογή χεριού κατά την γραφή (δεξιόχειρας η αριστερόχειρας), σωστό κράτημα μολυβιού, σωστής θέσης κατά την γραφή αλλά και οι βασικοί κανόνες γραφής. Επίσης, θα γίνει αναφορά σε περιπτώσεις παιδικού Bullying και κακοποίησης υπογραμμίζοντας τα σημάδια αναγνώρισης μέσω της γραφής του παιδιού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες του κλάδου ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, απόφοιτους κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και σε γονείς που θέλουν να προσεγγίσουν με σωστό τρόπο την διαδικασία της εκμάθησης της γραφής αντλώντας πληροφορίες για τις επιλογές του παιδιού.
 
Εισηγήτρια

Παναγιώτα-Γιουλίνα Δασκαλοπούλου, Δικηγόρος Αστικού Δικαίου ΕΚΠΑ Δικαστική - Αναλυτική Γραφολόγος Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια - Διαπραγματεύτρια.

Η Παναγιώτα-Γιουλίνα Δασκαλοπούλου είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με LL.M (διετές) στο Αστικό Δίκαιο. Ταυτόχρονα έχει σπουδάσει Αναλυτική & Δικαστική Γραφολογία στη Ιταλία, στη Σχολή CE.S.GRAF με έδρα την Ρώμη. Έχει πραγματοποιήσει άσκηση δίπλα στον αείμνηστο Ανδρέα-Ηλία Μιχαλόπουλο και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το έτος 2005 είναι εγγεγραμμένη πραγματογνώμονας στους καταλόγους των Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών της Χώρας. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Cambrdige στο αντικείμενο της Δικαστικής Γραφολογίας

Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει Επιμορφωτικά προγράμματα Εγκληματολογίας και ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ καθώς και Οικονομικά για δικηγόρους (Low & Economics).

Είναι δικηγόρος παρ' Εφέταις με κύρια αντικείμενα ενασχόλησης τη Δικαστική Γραφολογία, το αστικό δίκαιο και το δίκαιο αλλοδαπών, καθώς και με την εξωδικαστική επίλυση διαφορών-διαμεσολάβηση.

Είναι εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Χαλκίδα και την Αθήνα.

Παροχές:

-Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.

-Βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής
 
Αναλυτική γραφολογία:  Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 18:00-21:00.

Δικαστική γραφολογία:  Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 18:00-21:00.
 
Παιδική γραφή:  Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 18:00-21:00.
 
Κόστος:

Αναλυτική γραφολογία: 60€

Δικαστική γραφολογία: 60€
 
Παιδική γραφή: 60

Για τους αναγνώστες του policenet.gr προσφορά από 180€, μόνο 80€ και για τις 3 μέρες!
 
Χώρος διεξαγωγής

Katalinas Life Events – Ζωής Δρώμενα | Αιμιλίου Βεάκη 28, Περιστέρι | Δίπλα στο μετρό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.
 
Για πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων

Τ: 211 11 75 845 | 6940778779
 
Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 5 άτομα (φυσική παρουσία).

Στο Katalinas Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
• Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
• Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
• Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση


Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎Î KATALINAN 4 ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία προφίλ παραβατικών ατόμων. wesh sich NH ily Αναλυτική γραφολογία Θα αναλυθούν πραγματικές υποθέσεις που αφορούν στην δημιουργία προφίλ παραβατιχών ατόμων. לם Anatamy amently Δικαστική γραφολογία Τρόποι διερεύνησης στοιχείων & εγγράφων προχειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα τους.‎"‎
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ e KATALINAS Hl 1 Παιδική γραφή & ιχνογράφημα: To αποτύπωμα της ψυχής του παιδιού. Τα σημάδια αναγνώρισης της παιδικής κακοποίησης μέσω της γραφης"
 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis