Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:19 | 18/02/2021

Σε προφορικό διάβημα για την έξοδο του «Τσεσμέ» στο Αιγαίο προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, έχει ήδη πραγματοποιηθεί διάβημα από την πρεσβεία της Ελλάδας στην ‘Αγκυρα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και γραπτή ρηματική δακοίνωση.

Τόνισε μάλιστα πως «η NAVTEX αυτή καθαυτή είναι παράτυπη, καθώς ο σταθμός της Σμύρνης δεν έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει NAVTEX γι’ αυτή την περιοχή», ενώ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της τουρκικής πλευράς »αχρείαστη».

Υπενθυμίζουμε ότι η γειτονική χώρα με NAVTEX έστειλε το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» στο Αιγαίο δυναμιτίζοντας το διάλογο με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την NAVTEX -η οποία έχει ισχύ από 18 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου- δεσμεύεται περιοχή στα δυτικά της Λήμνου και στα βορειοανατολικά της Χίου και της Αλοννήσου.

Η νέα προκλητική κίνηση της Τουρκίας ήρθε ενώ η χώρα μας έχει ήδη προτείνει ημερομηνία για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των διερευνητικών επαφών που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόμα επίσημη απάντηση.

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis