Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 24/01/2021

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επί της Βερανζέρου και Σωκράτους, ελάχιστα μόλις μέτρα από το Α.Τ Ομόνοιας, εντοπίσθηκε αιμόφυρτος αλλοδαπός, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε εις βάρος του από δράστες των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η Ομάδα ΔΡΑΣΗ είναι πανέτοιμη να βγάλει εις πέρας κάθε αποστολή, αφού σήμερα κλήθηκε να σώσει έναν βαριά τραυματισμένο άνθρωπο που μαχαιρώθηκε σε συμπλοκή.

Οι γενναίοι αστυνομικοί πλησίασαν τον αιμόφυρτο άνδρα, Αφγανικής καταγωγής, που έκανε έκκληση για βοήθεια και διαπίστωσαν ότι είχε δεχτεί τρεις μαχαιριές και στα δύο του πόδια. Με γρήγορες και συνάμα προσεκτικές κινήσεις τοποθέτησαν ελαστικό τουρνικέ και γάζες δημιουργώντας περίσφυξη στο σημείο που αιμορραγούσε με αποτέλεσμα τη διακοπή της ακατάσχετης αιμορραγίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο μετά από 45′ πράγμα που αποδεικνύει πως ο άνδρας μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερός, αφού οι οι Αστυνομικοί που τον περιέθαλψαν ήταν άρτια εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι στις πρώτες βοήθειες. Η άμεση αντίδραση και η παροχή βοήθειας που δέχθηκε από τους Αστυνομικούς αποδείχτηκε σωτήρια για τη ζωή του θύματος.

Οι διασώστες με την συνδρομή των αστυνομικών μετέφεραν τον άνδρα στο όχημα του ΕΚΑΒ όπου αναχώρησε για το Γ.Ν.Α «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αστυνομικοί που πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στο αιμόφυρτο θύμα, έχουν επιλέξει να εκπαιδευτούν περνώντας από ιδιωτική εκπαίδευση. Σπαταλώντας προσωπικό χρόνο και χρήμα με μοναδική έγνοια να σταθούν ικανοί ανά πάσα ώρα και στιγμή να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.
 
Τέτοια καθημερινά παραδείγματα αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών σε όλους τους αστυνομικούς.
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis