Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:50 | 28/02/2016

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μεταφορά 2.400 μεταναστών στα στρατόπεδα που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Καβάλας και Χέρσου στο Κιλκίς, προκειμένου ν” ανακουφιστούν πόλεις και σημεία που ασφυκτιούσαν από τον υπερπληθυσμό, δίχως όμως και πάλι η μεταφορά να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στους χώρους των αεροδρομίων στο κάθε στρατόπεδο μεταφέρθηκαν από 1.200 μετανάστες, από τους οποίους οι 800 μεταφέρθηκαν από την Αθήνα, οι 950 από την Καβάλα και οι υπόλοιποι από διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, στο οποίο είχαν δημιουργηθεί μικροί καταυλισμοί.

Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Κιλκίς για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας

«H Ένωση μας καταγγέλει την προχειρότητα και την επικινδυνότητα που προκύπτει από την απαράδεκτη απόφαση δημιουργίας χώρων «προσωρινής φιλοξενίας» στον Ν. Κιλκίς.

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε και εμείς για την απόφαση αυτή , η οποία αντίκειται όχι μόνο σε Ευρωπαϊκές οδηγίες περί της μη δημιουργίας τέτοιων χώρων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα, αλλά μετατρέπει τον ήδη πληγέντα από το πρόβλημα του μεταναστευτικού νομού Κιλκίς σε αποθήκη ψυχών με αδιανόητες μέχρι αυτή την ώρα συνέπειες.

Οι δε απίστευτα γρήγορες διαβεβαιώσεις ότι θα εμπλακεί στην επιτήρηση των χώρων αυτών ο στρατός ελαφρύνοντας την αστυνομία στο έργο της, ήδη πέφτουν στο κενό καθώς σήμερα 28-02-2016 μετά την ξαφνική και εννοείται απροειδοποίητη μετακίνηση χιλιάδων αλλοδαπών στους μη έτοιμους χώρους, διατάχθηκαν συνάδελφοι μας να εκτελέσουν από σήμερα κιόλας υπηρεσίες στα σημεία Χέρσου και Ν. Καβάλας ως σκοποί και Αξιωματικοί Υπηρεσίας και μάλιστα στα εν λόγω σημεία ορίστηκαν και Διοικητές!

Οι υποτιθέμενοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας δηλαδή βαπτίστηκαν από κάποιους, Αστυνομικές Υπηρεσίες σε μία νύκτα, κατά παράβαση όλων των νόμων και κανονισμών που διέπουν αυτή τη χώρα.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι.
Πού είναι ο στρατός;
Ποιός ο πραγματικός σκοπός αυτών των χώρων;
Ποιός ο ρόλος των αστυνομικών στο σημείο;
Γιατί ενώ υπάρχει ήδη η Ειδομένη, δημιουργήθηκαν αυτοί οι χώροι;
Γιατί μόνο 100 αστυνομικοί να ενισχύσουν τον Νομό;
Γιατί δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καν ακόμη οι 50 αστυνομικοί που ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα στο σύνολό τους;
Για μία ακόμη φορά πρέπει ο απλός αστυνομικός να φορτωθεί στις πλάτες του ένα άλυτο πρόβλημα, χωρίς καμία πρόβλεψη, χωρίς καμία βοήθεια και συνδρομή .

Η δε εσωτερική ασφάλεια του νομού για να μην πούμε της χώρας ολόκληρης έχει διαλυθεί.

Τα θεμελιώδη δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού που δοκιμάζεται πέραν πλέον των ανθρώπινων αντοχών καταπατούνται δίχως τέλος.

Ζητούμε δημόσια της άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Τόσο για τους κινδύνους της δημόσιας ασφάλειας και υγείας που δημιουργούνται όταν σε έναν νομό 50.000 κατοίκων, εγκαθιστάς 20.000 και πλέον αλλοδαπούς, όσο και για την ασφάλεια και υγεία των ίδιων των αστυνομικών που διατάσσονται να εκτελέσουν υπηρεσία ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες εξαγριωμένους μετανάστες, όπως επίσης και για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ταλαιπωρημένου αστυνομικού προσωπικού με τη μη χορήγηση των προβλεπόμενων ημερησίων αναπαύσεων και της υπεραπασχόλησης.

Εννοείται ότι η Ένωσή μας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και θα βρίσκεται εδώ όσο χρειαστεί και θα πολεμήσει με κάθε μέσο και τρόπο.

Γιατί εδώ πλέον, στο ακριτικό Κιλκίς, βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη.»

 

http://maxitis.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis