Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:15 | 28/12/2014

 

Ο ένας εξ αυτών οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ανακρίτρια

Δεινοπαθούσαν τα καταστήματα στην πόλη της Ρόδου από δυο σεσημασμένους νεαρούς διαρρήκτες, έναν Έλληνα και έναν Βούλγαρο, οι οποίοι τα χτυπούσαν από… δυο φορές το καθένα τους τελευταίους πέντε μήνες!

Όταν ο 25χρονος Έλληνας επιχείρησε να αλλάξει στόχο κάνοντας διάρρηξη σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών, η δράση τους πήρε τέλος. Γείτονες τον είδαν και ειδοποίησαν αστυνομικούς που κατάφεραν να τον συλλάβουν μετά από καταδίωξη, καθώς προσπάθησε να διαφύγει μόλις τους είδε. Στα γραφεία της Ασφαλείας εξιχνιάστηκαν μια- μια όλες οι «δουλειές» που είχε κάνει μόνος ή με τον 24χρονο Βούλγαρο συνεργό του.

Τελευταία από αυτές ήταν την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ο 25χρονος διέρρηξε για δεύτερη φορά μια πιτσαρία, άρπαξε χρήματα και έναν υπολογιστή με την οθόνη του και επιχείρησε να διαφύγει με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Όμως, έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, ακινητοποιήθηκε και τον πρόλαβε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στον οποίο αναγκάστηκε να παραδώσει τα κλοπιμαία! Κατόρθωσε, ωστόσο, να ξεφύγει τρέχοντας και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.

Εκτός από την προηγούμενη διάρρηξη στην ίδια πιτσαρία που είχαν διαπράξει στις 10 Δεκεμβρίου, οι δράστες διέρρηξαν δυο φόρες το ίδιο εστιατόριο πριν από δυο μήνες και έκλεψαν χρήματα, ενώ χτύπησαν το ίδιο περίπτερο πριν από πέντε και τρεις μήνες αρπάζοντας χρήματα και προϊόντα καπνού, άλλες δυο φορές μια εμπορική επιχείρηση στις αρχές Αυγούστου από την οποία έκλεψαν χρήματα και πριν από έξι μήνες ένα εστιατόριο από το οποίο επίσης άρπαξαν χρήματα!

Ο 25χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 24χρονου Βούλγαρου συνεχίζονται.

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis