Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 03/12/2021
Δυστυχώς αυτή φαίνεται να ειναι η νέα πραγματικότητα για τους πολίτες της Αττικής, βλέποντας το μοναδικό τους απαγκιο στον τομέα της ασφαλειας, ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά, να γίνεται απόμακρο πλεον και άνευ ουσίας.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης καλούνται να μετακινήσουν την εμπειρία τους και την αποτελεσματικότητα τους, στους κεντρικούς οδικούς άξονες και στις εθνικές οδούς, προκειμένου να καλύψουν τα χιλιομετρα που τους ζητούνται ώστε να..." φαινεται" ότι δουλεύουν..
 
Mην εστιάζετε σε συλλήψεις για ναρκωτικά,
 
Μην εστιάζετε σε συλλήψεις για Ν. περι οπλων
 
Μην εστιάζετε σε συλλήψεις για πλαστογραφημενα έγγραφα.
 
Τι και αν ο στόλος των μοτοσυκλετών είναι απαρχαιομενος με μοτοσυκλέτες που έχουν στο κοντέρ τους έως και 170.000 και δουλεύουν διπλόβάρδιες κουβαλώντας 4 αστυνομικούς
 
Τι και αν τα ασύμφορα service σε ασυμφορες πλέον μηχανές γίνονται με το σταγονομετρο καθιστώντας την κίνηση αυτών επικίνδυνη
 
Τι και αν συνεληφθη συμμορία ανηλικων στον Κολωνό με μαχαιρια να μαχαιρωνουν ανυποψίαστους πολίτες,
 
Τι και αν συλληψη της ΔΙ.ΑΣ για πλαστογραφημενη ταυτότητα στην Β/Α Αττική,οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος ενστολων κακοποιών
 
Τι και αν λόγω των ναρκωτικών πολλοί δρόμοι του κέντρου έχουν γίνει απροσπελαστοι από διακινητες και χρήστες ηρωινης, sisha, και κανναβης.
 
Τί και αν κατοικοι των περιοχών, Αγ. Παντελεημων, Κυψέλης Κολωνού και Πατησίων, νιώθουν ελεύθεροι πολιορκημενοι στα σπίτια τους λέγοντας προς κάθε κατεύθυνση πως το τελευταίο δίμηνο η κατάσταση στις πιο εγκληματογονες περιοχές της Αθήνας έχει πάρει την ανιουσα , καθώς δεν βλέπουν πλέον την ΔΙ.ΑΣ, μέσα στα στενά, κάτω από τα σπίτια τους, δίπλα τους, κοντά τους..
 
Η προσπάθεια προβολής μιας νηνεμιας, στην διαχείριση της εγκληματικότητας, προκειμένου, όπως φαίνεται, η αστεροεσα ηγεσία να μην χρειαστεί να διαχειριστει δύσκολα περιστατικά , προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την δύσκολη πραγματικότητα.
 
Αυτού του τύπου η εγκληματικότητα, όχι το οργανωμένο έγκλημα, όχι η τρομοκρατία, αλλά η ληστεία, η κλοπή, η διάρρηξη, η διακίνηση, η σύσταση συμμοριών, τα μαχαιρώματα κτλ, καταπολεμουνται με αστυνομικη παρουσία σε στενά και απόμακρα σοκάκια, σε μη φωτιζόμενους δρόμους και απόμακρα σημεία.
 
Εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό μεσουρανούσε η ΔΙΑΣ (βάσει στατιστικών, συλλήψεων προσαγωγών και ελέγχων της Άμεσης Δρασης)
 
Οι πολίτες και η ΔΙ.ΑΣ αναγκάζονται να μπουν σε μια ζοφερη κατάσταση, όπου οι πολίτες την ζητούν και η ηγεσία, με προφορικές πλέον εντολές, ούτε καν μέσω γραπτών μηνυμάτων viber όπως μέχρι προσφατα, για να μην έχει κάποιος την εν τοις πράγμασι ευθύνη, απαιτεί από τους αστυνομικούς να γίνουν χιλιομετροφαγοι χαρην της εικόνας και της "ηρεμίας", καταστρατηγοντας ακόμα και Π. Δ και κανονισμό λειτουργίας της ΔΙΑΣ, που αναφέρεται ρητά σε κοινωνικοποιηση και διεισδυση στα μικρά και απόμακρα στενά, που είναι ο φυσικός της χώρος και μεγαλουργησε όλα αυτά τα χρόνια, εμπεδωνοντας το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.
 
Το αποκορύφωμα είναι, ότι ακόμα και μετά την κραυγή απελπισίας των πολιτών, κανείς δεν φαίνεται να ακούει και να λαμβάνει υπόψιν τις εκκλήσεις για ορθολογική διαχειρηση. Σε νυχτερινές βάρδιες, εκεί που το πρόβλημα γιγαντονεται, για ολόκληρες περιοχές που ανθεί η εγκληματικοτητα πχ Κυψελη, Πατήσια, Άγιος Παντελεήμων, εκει που υπήρχε μια ομάδα ανά τομέα, πλέον υπάρχουν μέρες που ΜΙΑ!! ομάδα ΔΙΑΣ επιχειρεί σε όλους τους παραπάνω τομείς.
 
Επειδη στο συγκεκριμένο τομέα ευθύνης, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα προκύψει συλληψη, όταν η ομάδα θα οδηγηθεί στο Α. Τ, όλες αυτές οι περιοχές μέχρι να διεκπεραιωθει η σύλληψη θα μείνουν χωρίς περιπολία, παρά μόνο με ένα Περιπολικο της Α Δ, το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί όλο το βάρος των σημάτων που θα προκύψουν.
 
Αντιθετα, στο Κολωνάκι και σε άλλες enfant gate περιοχές σταθερά και απαρεγκλητα περιπολουν όλο το 24ωρο μόνιμα 2 ομαδες ΔΙ.ΑΣ.
 
Η λογική του παραλόγου, επί τω εργω.
 
Η διαχειρηση της Άμεσης Δρασης, της ΔΙ.ΑΣ και των περιπολικων, απαιτεί, αίσθημα ευθύνης, όχι ευθυνοφοβια, απαιτεί στήριξη στο προσωπικό όχι αποστράγγιση, στέλνοντας πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, μέτρα σε δικαστήρια και μεταγωγες, όταν σε Υπουργείο ΓΑΔΑ και φύλαξη επισήμων , δεν μπορείς να περάσεις από τα πολλά γραφεία τις καρέκλες τους καφέδες και τα air condition.
 
Χρειάζεται συστράτευση του προσωπικού , ώστε ΔΙ.ΑΣ και περιπολικα να βγουν στο δρόμο και στα στενά, αντί να πάνε σε μέτρα και αλλότρια καθήκοντα, προκειμένου να μην χαλάσουν την βόλεψη και την ησυχία τους κάποιοι.
 
Σύσσωμη η ηγεσία έχει ενημερωθεί, για τα πάντα και σε όλους τους τόνους.
 
Ο καθεις είναι υπολογος των πράξεων και των δράσεων.
 
Ολοι κρινόμαστε βάσει του έργου που επιτελούμε...
 
Και ο αυστηρότερος κριτής, είναι ο πολίτης..
 
Λεπίδας Σπυριδων
Μέλος Δ.Σ Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α
Ομαδα ΔΙ.ΑΣ Αθηνων
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis