Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχειρούν στον πάγο

Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχειρούν στον πάγο
Αν και η Ε.Μ.Υ. είχε προειδοποιήσει μία εβδομάδα πριν για επερχόμενο ακραίο καιρικό φαινόμενο (χιονοπτώσεις) σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας, μεταξύ αυτών και στην Αττική, καθώς και συγκεκριμένη μέρα και ώρα, εντούτοις οι αρμόδιοι φορείς δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν στους πολίτες την ελεύθερη μετακίνηση τους με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
 
Αποτελέσματα τα οποία είναι φυσικό να επηρεάσουν και εμάς, ως αστυνομικούς που υπηρετούμε στη ΔΙ.ΑΣ., προς τη μετάβαση στην έδρα της Υπηρεσίας μας, αλλά και σοβαρά προβλήματα ως προς την εκτέλεση της αντικειμενικής φύσης των καθηκόντων μας, που είναι η δίκυκλη αστυνόμευση.
 
Λόγω της έλλειψης εσωτερικού κανονισμού στις δίκυκλες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που να δηλώνει ρητά πότε και κάτω από ποιες καιρικές συνθήκες μπορούμε ή δεν επιτρέπεται να επιχειρήσουμε, βρεθήκαμε σήμερα αντιμέτωποι με τον πάγο και το χιόνι στους ελληνικούς δρόμους, θέτοντας την σωματική μας ακεραιότητα αλλά και τον κρατικό υλικό-εξοπλισμό (μηχανές) σε μεγάλο κίνδυνο.
Θέτουμε καθημερινά τον εαυτό μας σε κίνδυνο για την τήρηση της έννομης τάξης - ασφάλειας των πολιτών και για τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Αυτή επιλέξαμε συνειδητά να κάνουμε και θα συνεχίσουμε με φιλότιμο και τιμιότητα να κάνουμε σε καθημερινή βάση και ας μην έχει αναγνωριστεί το επάγγελμάμας από την πολιτεία ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
 
Προσοχή όμως! Δεν συνεπάγεται ότι ο δικυκλιστής αστυνομικός θα θέτει σε κίνδυνο την ζωή του και την υγεία του σε ακραία καιρικά φαινόμενα (ψύχους ή καύσωνα).
 
Η χιονοθύελλα “Ελπίδα’’ ήταν γνωστό ότι θα έρθει. Τι μέτρα παρθήκαν για την ομαλή και ασφαλή εκτέλεση της υπηρεσίας των δικυκλιστών;
Δυστυχώς, πέρα από κάποια οχήματα που διατέθηκαν τελευταία στιγμή, τίποτα άλλο πέρα από τις εντολές “άπαντες στους όρχους για επιφυλακή’’ και ”εξέλθετε των όρχων με δίκυκλα’’.
 
Ως επαγγελματίες αστυνομικοί εκτελέσαμε τις Διαταγές, στο μέτρο του δυνατού, που είχαν ως απόρροια όσοι κατάφεραν να μεταβούν στους όρχους να αναμένουν στο κρύο και στο χιόνι λόγω των μέτρων για τον covid-19 και έλλειψης εγκαταστάσεων. Οι υπόλοιποι που εξήλθαν με μηχανές προσπάθησαν να φτάσουν στους τομείς ευθύνης τους πολλές φορές γλιστρώντας και άλλες φορές πηγαίνοντας τις μηχανές με τα χέρια λόγω πάγου και κινδύνου πτώσης.
 
Ευτυχώς, λόγω της άρτιας εκπαίδευσής μας, δεν έχουμε κάποιον τραυματισμό ή πτώση και αυτό ευχόμαστε να συνεχίσει μέχρι να ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες.
 
Ζητούμε το αυτονόητο: να υπάρξει σχετική μέριμνα από την Ηγεσία και να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή εκτέλεση της δίκυκλης υπηρεσίας μας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
 
ΤΥΠΑΛΔΟΣ Ιωάννης-Παναγιώτης
Ά Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
ΣΠΕΡΔΟΥΛΗΣ Αλέξανδρος
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
ΣΑΛΙΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.