Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:46 | 25/09/2016

Θύματα σύγχρονων δουλεμπόρων έπεσαν δέκα παράτυποι μετανάστες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται από προχθές βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο μετά από τροχαίο ατύχημα ενώ οι υπόλοιποι επτά κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δέκα Πακιστανοί υπήκοοι, «πέρασαν» παράνομα στην Ελλάδα, μέσω περιοχής στον Έβρο, πριν από 20 ημέρες ενώ η συμφωνία τους με τους σύγχρονους δουλεμπόρους, ήταν να καταβάλλουν από 2.000 ευρώ ο καθένας όταν θα έφθαναν στην Αθήνα όπου τους ανέμεναν οικείοι τους.

Προχθές το βράδυ ωστόσο επιβιβάστηκαν σε επαγγελματικό αυτοκίνητο το οποίο στη διαδρομή, αντικαταστάθηκε από ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Ο οδηγός του Ι.Χ. – μέλος των σύγχρονων δουλεμπόρων – και οι δέκα μετανάστες (ανάμεσά τους και δυο ανήλικα παιδιά) έντεκα άνθρωποι συνολικά «χώρεσαν» σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Για να «χωρέσουν», τρεις μετανάστες χρειάσθηκε να στοιβαχθούν στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Το σχέδιο ωστόσο των δουλεμπόρων χάλασε, όταν το αυτοκίνητο μάρκας VW PASSAT, περασμένα μεσάνυχτα προχθές, στον παράδρομο της εθνικής οδού και ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα, έξω από το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Edelweis», εκτράπηκε της πορείας του και στη συνέχεια ανατράπηκε.

Διερχόμενος οδηγός ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. για το ατύχημα αλλά από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και μαζί τους μετανάστες, παρότι τραυματίσθηκαν οι άνθρωποι, ευτυχώς ελαφρά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Παρεμπιπτόντως να αναφερθεί ότι στην αστυνομία, με αφορμή ανάλογες υποθέσεις στο παρελθόν, είναι γνωστό πως οι δουλέμποροι, όταν παράτυπα μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες, κινούνται και με δεύτερο αυτοκίνητο που ακολουθεί το προπορευόμενο έτσι ώστε στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, να διασωθεί ή να διαφύγει της σύλληψης ο συνεργάτης τους αδιαφορώντας πλήρως για τις ανθρώπινες ζωές, παρότι εισπράττουν χιλιάδες ευρώ από τους μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρουν κάπου.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ερευνώντας τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος διαπίστωσαν ότι οι δέκα Πακιστανοί υπήκοοι, ηλικίας από 16 έως 32 ετών, είχαν κρυφτεί σε χώρους του πρώην ξενοδοχείου.

Έτσι μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Τρεις μετανάστες παραμένουν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους ενώ οι υπόλοιποι επτά μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας όπου και κρατούνται σύμφωνα με το νόμο περί αλλοδαπών.

 

www.thessaliatv.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis