Δραπέτης φυλακών επί 29 χρόνια παραδόθηκε λόγω κορονοϊού

ΤΟΝ "ΝΙΚΗΣΕ" Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Δραπέτης φυλακών επί 29 χρόνια παραδόθηκε λόγω κορονοϊού

Ενας δραπέτης που χρησιμοποίησε λεπίδα σιδεροπρίονου και κόπτη μπουλονιών για να το «σκάσει» από τη φυλακή πριν από σχεδόν 30 χρόνια, παραδόθηκε στις αρχές επειδή το lockdown τον έκανε άστεγο.

Ο Ντάρκο Ντέσιτς παρουσιάστηκε αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, επειδή η δουλειά του ως τεχνίτης είχε πληγεί ανεπανόρθωτα από τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού.

Ο φυγάς, 64 ετών σήμερα, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Dee Why την Κυριακή και οδηγήθηκε στο δικαστήριο την Τρίτη, κατηγορούμενος για απόδραση από τη φυλακή το 1992, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η νέα κατηγορία συνεπάγεται ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Το lockdown που επιβλήθηκε στο Σίδνεϊ τον περασμένο Ιούνιο, είχε ως συνέπεια να χάσει τα μεροκάματα που εξασφάλιζε ως εργάτης και πολυτεχνίτης.

Κοιμήθηκε στην παραλία το βράδυ του Σαββάτου και είπε: «ασ’το, θα επιστρέψω στη φυλακή όπου υπάρχει μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου»

Ο Ντέσιτς ήταν 35 ετών όταν δραπέτευσε από μια φυλακή στο Γκράφτον, 630 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ, τη νύχτα της 31ης Ιουλίου του 1992.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε αιχμηρά εργαλεία για να κόψει τις ράβδους στο παράθυρο του κελιού του και έναν περιμετρικό φράκτη.

Είχε εκτίσεις τους 13 μήνες από τα συνολικά 3,5 χρόνια φυλάκισης που του είχαν επιβληθεί για καλλιέργεια κάνναβης.

Γεννημένος στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Ντέσιτς είπε στους αστυνομικούς ότι δραπέτευσε από τη φυλακή επειδή πίστευε ότι θα απελαθεί μόλις εκτίσει την ποινή του. Φοβόταν ότι θα τιμωρηθεί για την παράλειψη της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην πρώην χώρα του, η οποία έκτοτε έχει διαλυθεί σε πολλά έθνη.

Δεν είναι σαφές σε ποια χώρα θα μπορούσε να απελαθεί, αν και δεν είναι Αυστραλός υπήκοος.

Ο δραπέτης είπε στην αστυνομία ότι περνούσε τον χρόνο του ελεύθερος στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ και δεν είχε έρθει ποτέ στην προσοχή της αστυνομίας εκείνη την εποχή.

Διατηρούσε χαμηλό προφίλ, αν και κάποτε έγινε αναφορά στο πρόσωπό του από το τηλεοπτικό πρόγραμμα Most Wanted (μτφ. Οι πιο καταζητούμενοι) της Αυστραλίας, αφού κάποιος ανέφερε ότι τον είδε στην περιοχή Νόρβα, περίπου 193 χλμ. νότια του Σίδνεϊ.

Πηγή: SkyNews

 

www.huffingtonpost.gr