Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 14/08/2015

Συνάδελφοι                                                                  


Παραμονή της Παναγιάς, η τρίτη μνημονιακή, πλέον, κυβέρνηση της χώρας, με τη στήριξη όλων των "θεσμικών κομμάτων" έφεραν το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ στην ταλαίπωρη πατρίδα μας.
Σκληρόαντιλαικό και άδικο, όπως και τα άλλα έρχεται να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει σε κοινωνικό δικαίωμα και να ολοκληρώσει την βαθιά ύφεση, βυθίζοντας το λαό μας  ακόμα πιο βαθιά στη δυστυχία.


Τη  νέα λίστα του τρόμου, την περιγράψαμε εχθές με ανακοίνωσή μας. Όμως τις τελευταίες ώρες εξελίχθηκε μια "έξτρα" επίθεση που είχε στο στόχαστρό της πάλι τους ένστολους εργαζόμενους των Σ.Α. και Ε.Δ.
Οι εισηγητές του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ με τροπολογία της τελευταίας ώρας, εντελώς αιφνιδιαστικά και  με τρόπο, που από ότι ακούστηκε στη Βουλή, είναι αμφίβολης συνταγματικότητας, προέβλεψαν την αλλαγή του υπολογισμού των συντάξεων του δημοσίου και των ενστόλων, με σφαγιαστικό εννοείται τρόπο και  ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, προβλέποντας ότι όλοι οι ένστολοι θα συνταξιοδοτούνται πλέον, συσσωρευτικά  όταν συμπληρώνουν  40 συντάξιμα και 58 έτη.
ν

Μετά την πληροφόρηση των παραπάνω, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου και επαφών για την ανατροπή των παραπάνω "εκπλήξεων".
Οι πρώτες παρεμβάσεις έγιναν από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής; Προστασίας κ.Αν.Μαυρόπουλο, ο οποίος εκείνη την ώρα, παρευρισκόταν στο συμβούλιο του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ, και ακολούθησαν παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με  άμεση επικοινωνία με τον Διευθυντή του κ.  Πανούση, τον κ. Μασ
τρογιάννη.

Ακολούθησαν στη διάρκεια της μέρας και νύχτας επαφές με τους βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Κατσαφάδο, Κικίλια, Καραμανλή, ενώ το μεγάλος βάρος της ανάσχεσης σήκωσε ο βουλευτής και συνάδελφος, κ.Δημήτρης Κυριαζίδης.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και  τόσο η στάση του Υπουργού Προστασάις του Πολίτη, που χαρακτηριστικά δήλωσε:: "Η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στον υπό συζήτηση νόμο, που αφορά τον προσδιορισμό ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των στρατιωτικών και υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και τον τρόπο υπολογισμού και καταβολής της σύνταξης αυτών, βρίσκει ριζικά αντίθετη την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων άσκησης των καθηκόντων του ανωτέρω προσωπικού.",  όσο και η στάση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου

Παράλληλα  συντονισμένες παρεμβάσεις, σε όλα τα επίπεδα γίνονταν από τους συναδέλφους όλωνν των σωματείων του χώρου και κυρίως της ΠΟΑΣΥ.

Τελικά , την τελευταία στιγμή, ανατράπηκε με νεότερη τροπολογία του Υπουρ
γείου Οικονομικών το μέρος των νών  μνημονιακών προϋποθέσεων συνταξιοδότηησης και να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς.

Συνάδελφοι

Δυστυχώς αυτή είναι μια μικρή μάχη. Ο πόλεμος ενάντια στη ζωή μας συνεχίζεται άγριος και απάνθρωπος.
Η υπερψήφιση του 3ου μνημονίου που  θα συνεχίσει τον εμπρησμό της ζωής μας.

Τώρα οι Πυροσβέστες εκτός από τις φωτιές που απειλούν την πατρίδα μας πρέπει να σβήσουν την νέα πυρκαγιά που απειλεί τη δική τους ζωή.

Την ελπίδα θα την πάρουμε με αγώνα.

 

http://eapsgr.blogspot.gr/2015/08/3.html

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis