Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 28/04/2017

Πολύ σημαντική ανακοίνωση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έκανε ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής, κ. Μαραγκάκης.

Όπως είπε, από 1η Ιουνίου θα υπάρξουν δύο ελικόπτερα στην Κρήτη για την αντιπυρική περίοδο, ένα σε Χανιά και ένα σε Ηράκλειο,ΚΑΜΟΦ μεσαίου τύπου. 

Επιπλέον τόνισε ότι ενδέχεται να γίνουν και προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών σε ολόκληρη την Κρήτη.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής, στην Κρήτη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κλαδέματα, διανοίξεις, καθαρισμός κτλ) αλλά φυσικά θα πρέπει και οι πολίτες να βοθήσουν σε αυτό και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

"Θα κάνουμε διασπορά δυνάμεων όπως το πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ όπου θα είναι σχετικά κοντά στο Ηράκλειο με εύκολη πρόσβαση ακι στην υπόλοιπη Κρήτη.

Από 1η Μαίοιυ καλό θα ήταν οι πολίτες να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται ρητά το άναμα πυρκαγιάς, μάλιστα, σε περίπτωση παράβασης και εντοπισμού είναι αυτόφωρη σύλληψη, είτε το άναμα της φωτιάς προέκυψε από δόλο είτε από αμέλεια.

"Είμαστε σε άριστη συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες όπως και πέρυσι και να ευχαριστήσω όλες τις εθελοντικές οργανώσεις για την βοήθεια τους."

 

 

Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

"Όλοι οι φορείς σήμερα ήρθαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Φυσικά, και οι πολίτες πρέπει να κάνουν κάτι από την μεριά τους όπως να καθαρίσουν τα χωράφια τους, και εμείς από την πλευρά μας να κόψουμε κάποια κλαδιά από το επαρχιακό δίκτυο, οι δήμαρχοι να παρέμβουν με την χρηματοδότηση που έχουν να καθαρίσουν όλο το αγροτικό δίκτυο για να έχει άμεση παρέμβαση η πυροσβεστική" 

 

flashnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis