Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 18/08/2021

«Η φωτιά στα Βίλια θα καίει για τις επόμενες δύο ημέρες γιατί βρίσκεται σε πολύ δύσβατες περιοχές όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Σταθόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», για την εξέλιξη της δασικής πυρκαγιά στα Βίλια, ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ασταθείς και αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα ότι αρκετοί πυροσβέστες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Θετικοί στον κορονοϊό αρκετοί πυροσβέστες

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την είδηση ότι τουλάχιστον 10 – 15 πυροσβέστες νοσούν από κορονοϊό, μετά τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης ανά την χώρα, ο κ. Σταθόπουλος επισήμανε ότι καθημερινά υπήρχε μια μετακίνηση καθημερινά τουλάχιστον 2.500 πυροσβεστών. Και όπως είπε ο κ. Σταθόπουλος , «δεν μπορείς να πεις σε ένα συνάδελφο που επιχειρεί 24ώρες το 24ωρο να κρατήσει τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τον κορονοϊό. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον… γιατί βρίσκονταν μέσα στα λεωφορεία 25 -35 άτομα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών «καθημερινά έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων», μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πυροσβεστών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αν γνωρίζει τους λόγους που οι συνάδελφοί του δεν έχουν εμβολιαστεί ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι αρκετοί έχουν προγραμματίσει να κάνουν το εμβόλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Εμείς ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών έχουμε έκκληση όλοι να εμβολιαστούν».

Πηγή:  ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis