Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 24/05/2015

Με αφορμή τις δηλώσεις του  πρόεδρου της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωάννη  Σταμούλη,στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5, δημιουργήθηκε ένας «θόρυβος», για το πόσο μπορεί ή όχι ο καθ” ύλην αρμόδιος φορέας για τις πυρκαγιές, στις αυξημένες απαιτήσεις, ενόψει και του καλοκαιριού.

Ας δούμε τις δηλώσεις του κ. Σταμούλη και εν συνεχεία με αφορμή τις δηλώσεις του, ας δούμε αναλυτικά, τα προβλήματα που ήδη είχαμε εντοπίσει κι εμείς  και καθώς ο χρόνος κυλά και παραμένουν άλυτα , μας ανησυχούν ιδιαίτερα.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

OXHMATA

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Η αντιπυρική έχει ήδη ξεκινήσει και το θερμόμετρο ανεβαίνει αργά και σταθερά, ωστόσο, η Πυροσβεστική υπηρεσία  δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αντιπυρικής , άποψη την οποία συμμερίζεται και ο έμπειρος – και καταξιωμένος αξιωματικός κύριος Σταμούλης, σύμφωνα με όσα χαρακτηριστικά δήλωσε  στη συνέντευξή του, αναφερόμενος στα  σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν,  από την ανεπάρκεια  του πυροσβεστικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού , αλλά και εκείνα που προκύπτουν, λόγω  της ελλιπούς συντήρησής  των πυροσβεστικών  οχημάτων και αεροσκαφών, ή της έλλειψης καυσίμων.

Παράλληλα, η αδυναμία λόγω απουσίας κονδυλίων των Δήμων , για τον καθαρισμό της πυκνής βλάστησης  από οικόπεδα και τον περιαστικό ιστό,προσθέτει  ένα ακόμη πρόβλημα.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, από τη δική μας πλευρά, ότι όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, συγκαταλέγονται και οι 1500 συμβασιούχοι Δασοπυροσβέστες,( τους θυμάστε; Είναι οι ίδιοι που τους αποκάλεσαν και είναι οι ήρωες του καλοκαιριού.)

Οι οποίοι ήδη έπρεπε να είχαν προσληφθεί, ωστόσο αναμένεται η πρόσληψη τους στις 2/6, αλλά πόσο εφικτό είναι αυτό, όταν δεν έχει ακόμη εκδοθεί πράξη υπουργικού συμβουλίου ( Π.Υ.Σ), που σημαίνει ότι δεν δύναται να εκδοθεί διαταγή πρόσληψης τους, ενώ παράλληλα, δεν έχει εγκριθεί κονδύλι και από το υπουργείο οικονομικών.

Οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες, στελεχώνουν κυρίως και πρωτίστως, τα πεζοπόρα τμήματα και τα απομακρυσμένα πυροσβεστικά κλιμάκια, καθώς και το σύνολο των δασικών περιπολικών της χώρας, που αριθμούν τα 500 για αυτό το καλοκαίρι.

Είναι το Πυροσβεστικό προσωπικό, που καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, ωστόσο εντάσσεται την τελευταία στιγμή, -τα τελευταία έτη, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας- και είναι ανεκπαίδευτοι, ενάντια σε αυτό που σαφέστατα ορίζει η σύμβαση τους.

Ανεκπαίδευτοι όσον αφορά τον νέο εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος, γιατί ουδείς αμφισβητεί ότι είναι έμπειροι και αξιόμαχοι, «ζυμωμένοι» με την φωτιά...

Περνούν δε κάθε χρόνο από εξετάσεις, για την βεβαίωση της καλής τους υγείας και φυσικής κατάστασης τους, ικανής να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

PYROSELIK

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα της πυροσβεστικής, που η θητεία τους αφορά 120 ημέρες, ( 1η Ιουλίου- 31 Οκτωβρίου) δεν έχει εγκριθεί ακόμη ο προϋπολογισμός τους από την NAMSA ( αρμόδια Ευρωπαϊκή υπηρεσία-φορέα)

Ενω καθηλωμένα θα παραμείνουν και τα  υπάρχοντα   αεροσκάφη λόγω  ανταλλακτικών, με τους τεχνικούς αεροσκαφών να δίνουν μάχη για να τα καταστήσουν ετοιμοπόλεμα και ήδη , από το σύνολο των 22 , να είναι   είναι άμεσα διαθέσιμα  τα εννέα (9)

Ολα αυτά, συνθέτουν ένα άκρως επικίνδυνο -απειλής -σκηνικό ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ την άμεση μέριμνα, σε μια δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών αντιπυρική, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί  με ευχολόγια και δεν αρκεί το -γνωστό-φιλότιμο των πυροσβεστών και δασοπυροσβεστών,  συμβασιούχων , πενταετούς υποχρέωσης και μονίμων

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ το περιβάλλον,- πηγή ζωής και ευημερίας, -την ζωή και την περιουσία του πολίτη ΚΑΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

magicnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis