Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:02 | 20/01/2015

 

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ερευνά και ενημερώνει το Σωματείο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για τον τρόπο απασχόλησης των συναδέλφων στις δεκαμελείς ομάδες.

Οι δεκαμελείς ομάδες της ΥΜΕΤ (ειδικά κινητά τμήματα) είναι δύο (2) στην Θεσσαλονίκη, με αποστολές που ποικίλουν, από γήπεδα και πορείες, μέχρι περιπολίες, πάταξη μικροεγκληματικότητας κλπ.
Έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμες όλα αυτά τα χρόνια και στελεχώνονται από συναδέλφους με υψηλό επαγγελματισμό.
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετών μηνών, συμβαίνουν τα εξής: Οι δεκαμελείς ομάδες δεν εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να έχουν υποστεί μία ουσιαστική μείωση στις αποδοχές τους. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε κάποια αναπλήρωση του εισοδήματος καθώς το απογευματινό ωράριο είχε λήξη στις 01.00 ή 02.00 ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή η έστω μικρή αναπλήρωση της απώλειας του εισοδήματος δεν υφίσταται καθόσον η απογευματινή βάρδια συνήθως είναι 14-22 με αυτοσχεδιασμούς σε διάφορα ασήμαντα μέτρα και το χειρότερο όλων είναι η σχεδόν σε καθημερινή βάση ανάκληση της υπηρεσίας χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Επιπλέον πολλές φορές οι δεκαμελείς ομάδες χρησιμοποιούνται αντί διμοιριών στα γήπεδα με αποτέλεσμα τον προφανή κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων.
Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα:
 
Είναι για κάποιους αναλώσιμος ο Αστυνομικός που υπηρετεί στις δεκαμελείς ομάδες;
Ποιος αποφάσισε την μείωση του μισθού αυτών των συναδέλφων περικόπτοντας τις βραδινές ώρες;
Ποιος αποφασίζει για τις ανακλήσεις (πολλές φορές μέχρι και 3 ημερησίως !!) υπηρεσίας;
Είναι αποφάσεις της ηγεσίας μας, της Θεσσαλονίκης ή μήπως οι εντολές έρχονται από την Αθήνα;
Εμείς ως «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» γνωστοποιούμε το πρόβλημα και το Σωματείο μας, οφείλει να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά.
Η «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» όταν στις ερχόμενες εκλογές αναλάβει την Διοίκηση του Σωματείου, μετά από την εντολή πλειοψηφίας που θα της δώσουν οι συνάδελφοι, δεσμεύεται ότι τέτοια ζητήματα θα είναι τα κυρίαρχα που θα την απασχολούν.
 

DIMITRIS NEO

 

 
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος

 

Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
 
 
 
 
 
 
 
 
dinamianagennisis.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis