Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 28/05/2017

Πραγματοποιήθηκαν εχτές (27 Μαΐου 2017) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου ΠΣ Βασιλείου Καπέλιου, τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών Έβρου. Για τη λειτουργία του Κλιμακίου παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Αλεξανδρούπολης ενώ στελεχώνεται από 13 εθελοντές πυροσβέστες.

Στα εγκαίνια χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή από το Διοικητή της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Κούκουρα.

Στην ομιλία του, ο Αρχηγός ΠΣ μεταξύ άλλων ανέφερε: « […] Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις Φέρες, λόγω του γεγονότος των εγκαινίων του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Πραγματικά συγχαρητήρια στους Εθελοντές αυτό δείχνει ότι θέλετε να προσφέρετε, ότι αγαπάτε τον τόπο σας και την πατρίδα σας και εμείς θα σας στηρίξουμε όσο χρειάζεται [...] Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει εντάξει και αγκαλιάσει το θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη στους κόλπους του[…]Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε καλά. Καλή υγεία να έχετε και καλή αντιπυρική περίοδο.»

Ακολούθησε ομιλία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη στην οποία ανέφερε: « […] Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μια καινούρια δομή πολιτικής προστασίας, μια νέα υπηρεσία και δη πυροσβεστική έρχεται να προστεθεί στο σύστημα έκτακτης ανάγκης της χώρας μας. Ιδιαίτερα σημαντική η περιοχή σας, ένα σημείο στρατηγικού ενδιαφέροντος, το οποίο με την υπηρεσία αυτή θα θωρακιστεί ακόμα περισσότερο από πλευράς πολιτικής προστασίας. Θα μειωθεί ο χρόνος απόκρισης για τα περιστατικά και βεβαίως δημιουργεί μια νέα κουλτούρα στο πεδίο των εκτάκτων αναγκών[...]Θέλω να συγχαρώ τους Εθελοντές που εντάχθηκαν και ξεκίνησαν αυτό το ιδιαίτερο και συναρπαστικό ταξίδι. Τους εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.»

Στην εκδήλωση απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο αντιδήμαρχος Φερών Νικόλαος Γκότσης.

Στην τελετή παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Ρίζος και Γεώργιος Καΐσας, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Συντονιστής Υποστήριξης ΑΠΣ Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας, Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Αξιωματικοί του ΠΣ καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, φορέων και συλλόγων του τόπου και πλήθος κόσμου.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis