Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:46 | 07/07/2015
 
Ανά πάσα στιγμή, μεταξύ 6 και 10 τοις εκατό των περίπου 113.000 γυναικών που βρίσκονται στη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι έγκυες. Μεταξύ του 1977 και του 2007, ο αριθμός των γυναικών στη φυλακή αυξήθηκε κατά 832%. Αυτή η άνοδος έγκλειστων γυναικών ισοδυναμεί με αρκετές χιλιάδες μωρά που γεννιούνται στις φυλακές κάθε χρόνο. Για τις γυναίκες κρατούμενες, ο τοκετός, είναι συχνά μια οδυνηρή εμπειρία. Ορίστε μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για μια γυναίκα που έχει ένα μωρό, ενώ  βρίσκεται στη φυλακή.
 
1) Η ημερομηνία του τοκετού θα παραμείνει πιθανότατα ένα μυστήριο
 
Αναγνωρίζουμε ότι οι εκτιμώμενες ημερομηνίες τοκετού είναι συχνά λάθος, αλλά υπάρχει ένα απίστευτα υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας, όταν πρόκειται για τον τοκετό στη φυλακή. Οι τρόφιμες και οι οικογένειές τους, σπάνια ενημερώνονται για την πιθανή, πιθανόν προγραμματισμένη ημερομηνία τοκετού μέχρι το πρωί του προγραμματισμένου ραντεβού. Ακόμα και αν μια κρατούμενη πρόκειται να έχει μια προγραμματισμένη γέννα καισαρική, δεν θα της το πουν μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα. Ένας εκπρόσωπος του Τμήματος ισχυρίζεται ότι οι περιορισμοί αυτοί υπάρχουν για να αποτρέψουν τις γυναίκες από το να πάρουν οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια για να προγραμματίσουν μια απόδραση. Οι οικογένειες φυλάσσονται στο σκοτάδι σχετικά με τις λεπτομέρειες των γεννήσεων, με τις περισσότερες οικογένειες να μαθαίνουν για τη γέννα αφού οι κρατούμενες έχουν ήδη επιστρέψει στη φυλακή.
 
2) Παρά το γεγονός ότι παρακολουθείσαι στενά, θα έχεις μια μοναχική Εμπειρία τοκετού
 
Παρά το γεγονός ότι οι φύλακες παρακολουθούν όλο το εικοσιτετράωρο, η γέννα πίσω από τα κάγκελα συχνά περιγράφεται ως μια εξαιρετικά μοναχική εμπειρία. Ακόμα και φαινομενικά τετριμμένα πράγματα όπως ότι δίνουμε δείγματα ούρων γίνονται κάτω από την προσεκτική παρακολούθηση της ένοπλης φρουράς. Παρά το ότι "όλα-τα μάτια-βλέπουν", οι στενοί συγγενείς και φίλοι δεν επιτρέπεται να βρεθούν στην ίδια αίθουσα με την κρατούμενη. Επιπλέον, πολλά κράτη ρυθμίζουν το πότε και για πόσο καιρό ένας ειδικός μπορεί να είναι στην ίδια αίθουσα και να αγγίξει την ασθενή.
 
3) Είναι δυνατόν να είσαι με χειροπέδες κατά τη γέννα
 
Παρά το γεγονός ότι 21 πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια έχουν θεσπίσει κάποιο είδος αντι-χειροπέδων πολιτικής, οι καταστάσεις ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Στις γυναίκες στο Κονέκτικατ μπορεί να τοποθετηθούν "σίδερα" στο πόδι μέχρι το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η πρακτική της αγκίστρωσης των γυναικών κατά τη γέννα παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα τους, και αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί τα τελευταία χρόνια.
 
4) θα έχεις μόνο 24 ώρες με το νεογέννητο σου
 
Όπως και μεγάλο μέρος της διαδικασίας του τοκετού για τις γυναίκες στη φυλακή, ο χρόνος που μία κρατούμενη θα έχει με το νεογέννητο της ποικίλλει ανάλογα με το κράτος. Αλλά για τα περισσότερα κράτη, οι γυναίκες έχουν 24 ώρες με το νεογέννητο τους πριν η διαδικασία του "αποχωρισμού" ξεκινήσει. Πολλοί περιγράφουν την εμπειρία αυτή ως το πιο επώδυνο μέρος. Ορισμένα κράτη μέλη επιτρέπουν στις μητέρες να περάσουν 48 ώρες με το νεογέννητο τους. Για να έχουν μεγαλύτερο δυνατό μέρος του χρόνου τους μαζί με τα νεογέννητα, οι νέες μητέρες ενθαρρύνονται να θηλάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο.
 
5) Το παιδί σου μπορεί να δοθεί στο στενό οικογενειακό κύκλο ή μια θετή οικογένεια
 
Μόνο 10 κράτη μέλη έχουν προγράμματα στη φυλακή που επιτρέπουν στις μητέρες να μένουν με τα μωρά τους πέρα από τις τρεις ημέρες μετά τον τοκετό. Η Ουάσιγκτον επιτρέπει στα παιδιά να μένουν με τις μητέρες τους για έως και τρία χρόνια, ενώ η Νέα Υόρκη επεκτείνει το πρόγραμμά μέχρι τα τέσσερα έτη. Ενώ ορισμένα κράτη μέλη έχουν προγράμματα όπως νηπιαγωγείο, οι πιο βίαιες παραβατες καθώς και οι γυναίκες που εκτίουν ποινή άνω των 18 μηνών δεν έχουν δικαίωμα για συμμετοχή σε προγράμματα. Με αυτά τα περιορισμένα προγράμματα, τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες στη φυλακή καταλήγουν να ζουν με συγγενείς ή να πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες.
 
6) Θα βρίσκεσαι σε υψηλότερο κίνδυνο να πάθεις επιλόχεια κατάθλιψη
 
Με περιορισμένη ιατρική φροντίδα και ειδική περιποίηση της ψυχικής υγείας, οι νέες μητέρες είναι πολύ επιρρεπείς στην κατάθλιψη μετά τον τοκετό. Ας προσθέσουμε σε αυτό το στρες του τοκετού στη φυλακή, με τις συγκρατούμενες που συχνά ζηλεύουν τις έγκυες γυναίκες, πιστεύοντας ότι έχουν ειδική μεταχείριση. Οι ομάδες υπεράσπισης πιέζουν για αύξηση της διάγνωσης και θεραπείας τους μετά τον τοκετό ψυχικών διαταραχών, αλλά υπάρχουν λίγοι πόροι για φυλακισμένες γυναίκες.
 
http://crimefeed.com/2015/06/6-things-youll-experience-giving-birth-prison/
 
Μετάφραση- Επιμέλεια κειμένου από το Policenet
Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis