Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:51 | 03/06/2016

Μύδρους κατά της πρότασης για ειδικό μισθολόγιο στρατιωτικών που κατέθεσαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣ, εξαπολύει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΠΣΑΕΜΘ). 

Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του φέρεται κατά της διατυπωθεπίσας πρότασης, ενώ χρησιμοποιεί και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΠΟΕΣ, λέγοντας ότι δεν έχει καμία εξουσιοδήτηση να μιλάει εκ μέρους των στρατιωτικών.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΕΜΘ είναι η ακόλουθη: 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας τις τελευταίες μέρες έγινε αποδέκτης πλειάδας παραπόνων εν ενεργεία συναδέλφων σχετικά με πρόταση για το νέο μισθολόγιο που απέστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκαλούμενη «ομοσπονδία» εν ενεργεία στρατιωτικών και στην οποία ζητείται η «σύνδεση των αποδοχών με το φερόμενο διοικητικό βαθμό» καθώς και την «αντιστοίχηση των στρατιωτικών κατηγορίας ΕΜΘ - ΕΠΟΠ με την κατηγορία Δημοσίων Υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ)», όταν οι αποδοχές αυτών των κατηγοριών με το σημερινό μισθολόγιο είναι κοντά σε αυτό των στελεχών προελεύσεων σχολών ΑΣΣΥ!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας δηλώνει την αντίθεση του με τις παραπάνω προτάσεις και απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα:

  • 1.Ποιός έχει εξουσιοδοτήσει την φερόμενη «ομοσπονδία» να κάνει προτάσεις που αφορούν όλο το στρατιωτικό προσωπικό;
  • 2.Πόσα εγγεγραμμένα μέλη έχει η φερόμενη «ομοσπονδία» ώστε να νομιμοποιείται να προτείνει μισθολόγιο που αφορά το σύνολο των εν ενεργεία στρατιωτικών;
  • 3.Τι ρόλο τελικά παίζει η αυτοπροσδιοριζόμενη «ομοσπονδία» όταν πρωτοτυπεί παγκοσμίως και προτείνει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εν ενεργεία στρατιωτικών;
  • 4.Ποιός έχει εξουσιοδοτήσει την αυτοπροσδιοριζόμενη «ομοσπονδία» να ζητάει νέο ξεχωριστό μισθολόγιο ΜΟΝΟ για τους στρατιωτικούς;
  • 5.Τι έχει να απαντήσει η αυτοπροσδιοριζόμενη «ομοσπονδία» στις κατηγορίες των ε.ε οτι λειτουργεί απλά σαν «λαγός» και «παπαγαλάκι»του συστήματος;


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Μακράς Θητείας δηλώνει

ότι βρίσκεται στο πλευρό των ε.ε συναδέλφων του και τους καλεί να αποδοκιμάσουν τις ενέργειες και τις προτάσεις της φερόμενης «ομοσπονδίας» που όπως φαίνεται δεν εκπροσωπεί κανέναν πλην
ελαχίστων πού κατηγορόύνται ως βολεμένοι και προσκείμενοι στον κ.Υπουργό Εθν.Αμυνας!

Το να κάνει ο καθένας μας προτάσεις είναι εύκολο, αλλά ο καθένας κρίνει και ας έχουν στο μυαλό τους ορισμένοι ότι, όταν ο ΥΕΘΑ ψάχνει να βρει ισοδύναμα για όλα τα ειδικά μισθολόγια ορισμένοι δίπλα του προτείνουν νέο μισθολόγιο μόνο για τους Στρατιωτικούς!

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΕΜΘ


Τι λέει η ΠΟΕΣ 

Η ΠΟΕΣ απο την πελυρά της ανακοίνωσε ότι σήμερα αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εθελοντών Μακράς Θητείας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας, μετά από  αίτημα του πρώτου.

Το βασικότερο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων Εθελοντών Μακράς Θητείας και η από κοινού δράση ενίσχυσης των επιχειρημάτων και διεκδίκησης επίλυσής του.

Τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα ενίσχυσης ενός ενιαίου δυναμικού, μαζικού και μαχητικού φορέα και δόθηκε από πλευράς της αντιπροσωπείας ΣΕΜΘ η υπόσχεση να μεταφερθεί στο ΔΣ του Συνδέσμου η πρόταση για ένταξη των συναδέλφων μελών του Συνδέσμου στις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών - μέλη της Ομοσπονδίας μας, ενώ ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΣ δεσμεύτηκαν να προτείνουν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας τη συγκρότηση επιτροπής που θα ασχολείται και θα εισηγείται στην ΠΟΕΣ θέματα που αφορούν στο θεσμό των Εθελοντών Μακράς Θητείας.

onalert.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis