Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 19/03/2016

Οι πρόσφυγες οι οποίοι «συνέλαβαν» εχθές στην Ειδομένη τον Αφγανό, ο οποίος φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει ένα εφτάχρονο κορίτσι, μίλησαν σήμερα στην MailOnline και περιέγραψαν πώς κατάφεραν να σώσουν την μικρούλα αλλά και να εμποδίσουν το εξαγριωμένο πλήθος από το να «λιντσάρει» τον δράστη.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο πρώτος που έτρεξε να σώσει το κοριτσάκι ήταν ο 29χρονος Bashar Al-Ali, ένας σεφ από τη Συρία, ο οποίος καθόταν και έπινε καφέ έξω από ένα κιόσκι όταν είδε τον φερόμενο ως παιδόφιλο να οδηγεί από το χέρι το εφτάχρονο κορίτσι σε ένα απομονωμένο σημείο του καταυλισμού.

«Ο Αφγανός την οδήγησε πίσω από τις χημικές τουαλέτες και εκείνη άρχισε να φωνάζει», είπε στη MailOnline. «Έτρεξα αμέσως να δω τι συμβαίνει και είδα ότι προσπαθούσε να της βγάλει το μπλουζάκι και το παντελόνι. Τον άρπαξα να άρχισα να τον κλωτσάω», συμπληρώνει.

Ο 24χρονος Dldar Sedo, ένας Κούρδος ράφτης από το Χαλέπι, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν αμέσως να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά και να εμποδίσουν στη συνέχεια το οργισμένο πλήθος να τον λιντσάρει. «Ακούσαμε όλοι τις κραυγές. Ο κόσμος ήθελε να τον σκοτώσει αλλά εμείς είπαμε "όχι, δεν είναι δική μας δουλειά αυτή. Είμαστε σε μια πολιτισμένη χώρα και πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να τον αναλάβει"», είπε στη βρετανική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της MailOnline, το τελευταίο διάστημα οι πρόσφυγες έχουν οργανώσει ομάδες περιπολίας έτσι ώστε να προλαμβάνουν παρόμοια περιστατικά στον καταυλισμό, όπου σήμερα ζουν υπό άθλιες συνθήκες 14.000 μετανάστες. 

«Αυτό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε μέχρι στιγμής. Γι' αυτό έχουμε οργανώσει αυτές τις ομάδες,αφού δεν υπάρχει αστυνομία στην Ειδομένη για να προσέχει τους πρόσφυγες, μόνο για να τους σταματά να περάσουν τα σύνορα», λέει  ο 35χρονος Ali Sheikh, που έχει τον ρόλο του αρχηγού μιας τέτοιας ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis