Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:41 | 01/12/2014

 

Χιλιάδες ασύρματες κάμερες έχουν βρει το δρόμο τους προς τα σπίτια μας. Οι λόγοι; Πολλοί! Μωρά με άγνωστες νταντάδες, πιθανές παράνομες σχέσεις, προσωπικό που ίσως ξαλαφρώνει συρτάρια…

Αφού σας ενημερώσουμε ότι νομικά είστε παράνομοι (αν οι κάμερες είναι κρυφές) θα πρέπει να σας ειδοποιήσουμε ότι όπως και εσείς παρακολουθείτε τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σας, έτσι μπορούν και πολλοί άλλοι!

Οι ασύρματες WiFi iP κάμερες και οι εφαρμογές μέσω των οποίων τις παρακολουθείτε από το κινητό σας ενώ λείπετε, είναι πολύ εύκολο να παραβιαστούν. Τόσο εύκολο όσο και το email σας ή ο ρούτερ σας.

Το θέμα «έσκασε» όταν ανακαλύφθηκε ένα site το οποίο εκμεταλλευόταν WiFi κάμερες στις οποίες οι ιδιοκτήτες δεν είχαν αλλάξει το αρχικό password που βάζει η εταιρία κατασκευής.

 

 

Το site των χάκερς περιλαμβάνει πλέον feed και από ανύποπτους Ελληνες

Το site των χάκερς περιλαμβάνει πλέον feed και από ανύποπτους Ελληνες

 

 

Ελληνικό ξενοδοχείο Live στο ίντερνετ

Το αποτέλεσμα ήταν ότι το ξένο site κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες κάμερες σε όλο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα, προσφέροντας Live εικόνα μέσα από σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία σε ξένους!

Επισκεφθήκαμε το συγκεκριμένο site και εκτός από επιχειρήσεις ανακαλύψαμε και live εικόνα από γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών!

Στο feed από την κάμερα είδαμε πεντακάθαρα την εικόνα από τη ρεσεψιόν αλλά και ένα ζευγάρι το οποίο κανόνιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την αναχώρησή του. Ηθελε το ζευγάρι να αποτελεί πανελλήνιο ή παγκόσμιο θέαμα; Μάλλον όχι. Γνώριζε το ξενοδοχείο για αυτό το κενό ασφαλείας; Μάλλον όχι και για αυτό το λόγο έχουμε αποκρύψει και το όνομά του.

 

 

Το ζευγάρι που αποχωρούσε από γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών σίγουρα δεν γνώριζε ότι είναι Live στο ίντερνετ

Το ζευγάρι που αποχωρούσε από γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών σίγουρα δεν γνώριζε ότι είναι Live στο ίντερνετ

 

 

Πώς να μην πέσετε θύμα

Για να μην βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση αντί να παρακολουθείτε εσείς το σπίτι σας, να το παρακολουθούν άλλοι, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες μας:
-Αλλάξτε τον αρχικό κωδικό ασφαλείας της ασύρματης κάμερας που αγοράσατε

-Επιλέξτε έναν δύσκολο κωδικό που να μην έχει καμία σχέση εσάς

-Επιλέξτε να παρακολουθείτε τις κάμερές σας μέσω της απευθείας ip διεύθυνσής τους και όχι μέσα από κάποιο πρόγραμμα τρίτου

-Προτιμήστε την ενσύρματη δικτύωση LAN

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis