Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:20 | 10/12/2014

 

Ώρα... Εισαγγελέα για τον «πόλεμο» της ταράτσας στα Εξάρχεια, ο οποίος αναμένεται να δώσει παραγγελία προς τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας για τον σχηματισμό δικογραφιών σχετικά με τις επικίνδυνες «αερομαχίες» του περασμένου Σαββάτου. Ήδη τα στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχουν προβεί σε κάποιεςαυτοψίες των χώρων που επέδραμαν οι εκατοντάδες νεαροί, έχουν συλλέξει δεκάδες αντικείμενα ακόμη και προϊόντα λεηλατημένων καταστημάτων, που βρέθηκαν εκεί, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού πάνω σε αυτά.

Τις επόμενες μέρες, πιθανολογείται ότι συνεργεία αστυνομικών των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα πάνε σε γειτονικές πολυκατοικίες οικοδομικών τετραγώνων γύρω από την Πλ. Εξαρχείων, και στις οδούς Σολωμού, Σπύρου Τρικούπη, Αραχώβης, Νοταρά, Τοσίτσα και Ανδρέα Μεταξά, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία από συγκεκριμένα σημεία των ταρατσών. Στο μεταξύ έχουν ληφθεί και θα ληφθούν καταθέσεις από κατοίκους των συγκεκριμένων πολυκατοικιών, ενώ στη δικογραφία αναμένεται να συμπεριληφθούν βίντεο και στοπ-καρέ φωτογραφιών, νεαρών που βρίσκονταν στις ταράτσες, οι οποίες αποτυπώθηκαν από τις κάμερες των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ., στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, με τη χρήση προβολέων. Από αυτές τις «καθαρές» εικόνες θα γίνουν ταυτοποιήσεις των στοιχείων ταυτότητας όσων αποτυπώνονται σε αυτές και πολύ πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν σοβαρές και κακουργηματικές κατηγορίες.

Δικαστικές και αστυνομικές αρχές φαίνεται πως είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σημαντικά τις έρευνες για τον εντοπισμό όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων, που συμμετείχαν με αυτό το πρωτόγνωρο αριθμητικό εύρος, σε αυτό το κύμα των επιθέσεων «αέρους-εδάφους». Σημειώνουν χαρακτηριστικά πως ήταν «τυχαίο» γεγονός ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί από αυτόν τον βομβαρδισμό αντικειμένων και βομβών μολότοφ. Αναφέρουν ως παράδειγμα της σφοδρότητας αυτών των επιθέσεων, το ανοιγμένο κράνος ενός αστυνομικού τον ΜΑΤ, που υπέστη διάσειση, όταν τον χτύπησε αντικείμενο που ήρθε από τον… ουρανό.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis