Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 06/01/2015

Η εξαίρεση των Στρατιωτικών Σχολών από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις προκαλεί ήδη μεγάλο προβληματισμό και αντιδράσεις. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές και αυτό προκάλεσε εν μέσω προεκλογικής περιόδου την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Τάσος Κουράκης, Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βαρεμένος, Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θεόδωρος Δρίτσας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν σχετικά με την εξαίρεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις πανελλήνιες Εξετάσεις:

«Ο Υπουργός Παιδείας κ. Α. Λοβέρδος, επανέλαβε σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ότι έχει ήδη αποφασιστεί να ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά, η εξαίρεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Μια τέτοια αναχρονιστική ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία, καθώς ανακαλεί στη μνήμη μας τις πιο  σκοτεινές εποχές της ιστορίας και ταυτόχρονα εγείρει σοβαρότατα προβλήματα δημοκρατίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Επιπλέον, υποσκάπτει σοβαρά  το –απαιτούμενο- υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, το οποίο θα πρέπει να έχουν οι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Το δε επιχείρημα του Υπουργού πως πρέπει να επιλέγονται για τις Στρατιωτικές Σχολές όσοι «πραγματικά θέλουν να κάνουν στρατιωτική καριέρα» είναι αίολο, καθόσον οι Στρατιωτικές Σχολές επιλέγονται από τους υποψηφίους στο μηχανογραφικό τους- όπως και οποιαδήποτε άλλη Σχολή. Επομένως, με την ίδια ωριμότητα και τα κριτήρια που οι υποψήφιοι επιλέγουν την κάθε Σχολή, επιλέγουν και τις Στρατιωτικές Σχολές.

Δυστυχώς, με τις πρακτικές του, το Υπουργείο Παιδείας μας επιστρέφει σε άλλες εποχές και βάλει σοβαρά κατά της Δημοκρατίας. Κατόπιν τούτων, καλούμε τον κ. Υπουργό να μην προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης πρότασής του».

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο πρόβλημα που έχουν οι στρατιωτικές σχολές είναι ο τρόπος εισαγωγής σ΄ αυτές. Άλλα είναι τα πολλά και μεγάλα τους προβλήματα τα οποία κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος προς το παρόν να αγγίξει.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis