Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 06/01/2015

Με στόχο να μπει στο μυαλό τους, να δει και προβάλει σε κάθε έργο του το αγνό, ανθρώπινο κομμάτι διάσημων δολοφόνων κατ΄ εξακολούθηση ή Serial Killers, ο καλλιτέχνης Ζώης Καραμπότσιος δημιούργησε μία μοναδική σειρά consensual έργων. Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου στο καφέ – μπαρ Μαγκαζέ (Πλατεία Αγ. Ειρήνης) και θα διαρκέσει έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Η εν λόγω έκθεση επικεντρώνεται στα πρόσωπα τεσσάρων από τους πιο γνωστούς δολοφόνους κατ’ εξακολούθηση, τους Ted Bundy, John Wayne Gacy, Richard Ramirez και Jeffrey Dahmer.

«Οι Serial Killers πάντα μου τραβούσαν το ενδιαφέρον σε σχέση με τους υπόλοιπους εγκληματίες. Από τις παρατηρήσεις που έκανα κατάλαβα πώς πρόκειται για ανθρώπους της διπλανή πόρτας, οι οποίοι όμως που ζουν μια διπλή ζωή, ακροβατώντας ανάμεσα στην νοσηρότητα του νου και την κανονικότητα και που διακατέχονται από πάθη και εμμονές. Διχασμένοι ανάμεσα σε αυτό που θα ήθελαν να είναι και σε αυτό που τους επιβλήθηκε να ζουν, βρίσκουν διέξοδο μέσω του εγκλήματος για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και να εκφράσουν τον πραγματικό τους εαυτό. Η πρόκληση που ένιωσα μέσω του έργου μου ήταν να πάρω αυτή την νοσηρότητα και χρησιμοποιώντας σαν πρίσμα την ανάλαφρη διάθεση της pop κουλτούρας να απαλύνω κάθε σκοτεινό στοιχείο, μεταμορφώνοντας την μαυρίλα που κρύβει κάθε ιστορία τους σε κάτι χαρούμενο και χρηστικό. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν για τον θεατή του έργου η νοσηρότητα καλύπτεται πλέον πίσω από μια ειδυλλιακή ευχάριστη εικόνα, όπως ακριβώς συνέβη και στο κομμάτι της κανονικής ζωής των ανθρώπων αυτών», εξηγεί ο Ζώης Καραμπότσιος.

Το Serial Popers ξεκίνησε ως blog στο tumblr http://tyragacy.tumblr.com/

Η είσοδος είναι δωρεάν και τα έργα τα έχει προλογίσει ο Αντώνης Τουμανίδης, συγγραφέας του Trapped.

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis