Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:56 | 26/06/2019

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας - αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γρηγόριο Γερακαράκο και Αντιπρόεδρο Οικονομικών, κ. Βασίλειο Πανταζή - και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αντωνίου Ρουπακιώτη, αναφορικά με το ύψος και το χρόνο καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης των αστυνομικών ενόψει των προσεχών εθνικών εκλογών, έπειτα από σχετικό αίτημά μας.

Από την πλευρά μας, αφού ευχαριστήσαμε τον υπηρεσιακό Υπουργό για τον διάλογο που δέχθηκε να κάνει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, συγκριτικά με τον προκάτοχό του, ο οποίος, ενώ του είχαμε στείλει επανειλημμένως επιστολές για συναντήσεις, τις αγνοούσε επιδεικτικά, τον ενημερώσαμε για τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν με το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, καθώς και το χρόνο καταβολής αυτής. Ειδικότερα, αναφέραμε στον κ. Υπουργό ότι το ποσό των 215 € (μεικτά) δεν μπόρεσε να καλύψει τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες των συναδέλφων μας, στους οποίους οι άδειες ανακαλούνται και εμπλέκονται, καθ’ όλο το διάστημα αυτό, σε εργασία πέραν των καθηκόντων τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την τραγική, αλλά πραγματική εικόνα του Σώματος, αναφορικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως με τα παροπλισμένα οχήματα. Επίσης, του γνωρίσαμε ότι το παραπάνω ποσό κατεβλήθη στους ενδιαφερόμενους σχεδόν ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός αυτών για να φέρουν εις πέρας το έργο τους, χωρίς να εκτεθεί η πολιτεία. Τέλος, του ζητήσαμε, στο μέτρο που είναι εφικτό, να σεβαστεί τις ρεαλιστικές προτάσεις μας για εκλογικό επίδομα ύψους 500 € (μεικτά) και να μας γνωρίσει το ύψος που προτίθεται να κινηθεί, καθώς και το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα ενεργήσει.

[custom:google-ads]

Ο κ. Υπουργός, από την πλευρά του, αφού μας ανέπτυξε το νομοθετικό και εθιμικό δίκαιο που ισχύει για την εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μας γνώρισε ότι με βάση τις διατάξεις του ν.4071/2012 (που ορίζει το πλαφόν) και τον συνολικό πληθυσμό του Υπουργείου μας, καθώς και ότι δεν υπάρχει άλλη εισήγηση από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία (Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη), το ποσό της εν λόγω αποζημίωσης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 157 € (μεικτά). Παράλληλα, μας τόνισε το ασφυκτικό πλαίσιο που κινείται ως υπηρεσιακός Υπουργός και την αδυναμία τροποποίησης - από την πλευρά του - προς τα πάνω της αποζημίωσης αυτής.

Η Ομοσπονδία μας, έπειτα από την παραπάνω συνάντηση και τη συνεχή στάση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος να μην αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα προβλήματα του προσωπικού της, μη μπαίνοντας σε διάλογο με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, καταγγέλλει δημόσια ότι το προαναφερόμενο ποσό δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες υποχρεώσεις της εκλογικής διαδικασίας και οι υποχρεώσεις αυτές πρέπει, για την ομαλή διεξαγωγή αυτής, να καλυφθούν από το Υπουργείο μας, ενώ καλεί τον Πρωθυπουργό της Χώρας και Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την αντεργατική αυτή συμπεριφορά.              

Ο αστυνομικός δεν είναι "όργανο" αλλά εργαζόμενος!!

 

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στον αέρα οι ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας: Το πρόβλημα με το Επιτελείο και ο πλέον άστοχος νόμος!!!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis