Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 28/05/2021

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ, στο Χαλάνδρι Αττικής, το εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης.

Σκοπός του σεμιναρίου, ήταν η επικαιροποιημένη ενημέρωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν στη συνεργασία διαφορετικών φορέων, με στόχο οι εμπλεκόμενοι να φέρουν σε πέρας τις αποστολές αεροπυρόσβεσης με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι την φετινή χρονιά διατίθενται περισσότερα εναέρια μέσα, συνεπώς επιβάλλεται η μέγιστη αξιοποίησή τους στη δασοπυρόσβεση.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας την προσφορά του σεμιναρίου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη δασοπυρόσβεση, κυρίως στους τομείς της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της ανταλλαγής γνώσεων, απόψεων και εμπειριών με σκοπό την ασφαλή, αλλά και τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των μέσων αεροπυρόσβεσης.  

Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν ο Αντισμήναρχος (Ι) Οδυσσέας Χιώτης, η Αντιπύραρχος Ζησούλα Ντάσιου, ο Αντιπύραρχος Ευστράτιος Αναστόπουλος και ο Επιπυραγός Ιωάννης Κουινέλης.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν δια ζώσης και εξ αποστάσεως, ανώτερα και ανώτατα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α., καθώς και μέλη πληρωμάτων και συνδέσμων των μισθωμένων εναερίων μέσων.



 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis